Fransa'da güvenlik güçlerine, göstericilere ateş açma izni

Fransa'da başkenti Paris'in simge caddesi Şanzelize ve çevresinde yarın düzenlenecek 'Sarı Yelekliler' protestosuna yasak geldi. Bunun yanı sıra Nice, Marsilya ve Metz kentlerinde de eylemlere yasak konuldu. Fransa'da sarı yeleklilerin hafta sonu yapmayı planladığı gösteri sırasında güvenlik güçlerinin hayati tehlike durumunda 'ateş açmasına' izin verileceği bildirildi.

Fransa'da güvenlik güçlerine, göstericilere ateş açma izni
22 Mar 2019 17:20:42

Fransa'da başkenti Paris'in simge caddesi Şanzelize ve çevresinde yarın düzenlenecek "Sarı Yelekliler" protestosuna yasak konuldu.

Fransız polisinden yapılan açıklamada, yasağın sadece Paris'le sınırlı kalmayacağı. Nice, Marsilya ve Metz kentlerinin valiliklerine gönderilen yazıda eylemlere yasak getirildiği bildirildi.

Göstericilerin bu yasaklara rağmen sokağa çıkıp çıkmayacağı merak konusu.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇMA İZNİ VERİLDİ

Öte yandan, Independent'ın haberine göre, Fransız General Bruno Leray, Franceinfo radyosuna yaptığı açıklamada, ordunun, hafta sonu başkent Paris'te sarı yeleklilerin düzenleyeceği gösteri sırasında düzeni sağlamak amacıyla 5 bin civarında polise destek olacağını söyledi.

Leray, güvenlik güçleri için "Eğer kendi yaşamları ya da korudukları kişilerin yaşamları tehlikeye girerse, ateş açabilirler" ifadesini kullandı.

   


0 Yorum

Yorum Yaz