Furkan Gönüllerinden Aynı Saatte Büyük Destek!

Alparslan Hocanın sevenleri adaletsiz karar sonrası zulme karşı sessiz ve anlamlı eylemlerine devam ediyorlar.

Furkan Gönüllerinden Aynı Saatte Büyük Destek!
15 Mayıs 2019 23:15:03

460 gündür tutuklu olan ve zindanda ikinci Ramazan ayını geçiren Alparslan Hocanın sevenleri zulme tepki göstermek ve desteklerini ifade etmek için her çarşamba sabahı yaptıkları Alparslan Hocayla aynı saatte çay-kahve içme etkinliklerini Ramazan ayı olması sebebiyle iftardan sonra gerçekleştirdiler.

Etkinlik esnasında açılan "Yalnız Değilsin" etiketi ile yüzlerce Tweet atan sevenleri haksız kararı bir kez kınadılar ve her zaman Alparslan Hocanın arkasında olduklarını ifade ettiler.

Alparslan Hocanın tutulukluluğunun ilk günlerinden itibaren ; özgürlük yürüyüşleri, aynı saatte kitap okuma ve çay içme etkinlikleri gibi çeşitli etkinliklerle zulme karşı farkındalık oluşturan sevenleri 10 Mayıstaki adaletsiz karar sonrasında da etkinliklerine devam ediyorlar.


Ne olmuştu;

Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması 10 Mayıs'ta gerçekleşmiş, asılsız iddialarla yöneltilen suçlamalarda hiçbir delil olmamasına rağmen tutukluluğun devamına karar verilmişti.

Alparsla Hoca aynı dosyadan geçtiğimiz Ocak ayında da mahkemeye çıkarılmış ve tahliye edilmişti. Ancak aradan 24 saat geçmeden siyasi bir kararla tekrar tutuklanmıştı. 10 Mayıs'ta da aynı siyasi karar tekrarlandı.

Yalnız Değilsin etiketi ile yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle;

 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz