Furkan Gönüllülerinden 6 Kişiye Tahliye

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik düzenlenen operasyonlardan sonra tutuklanan 9 kişiden 6’sı mahkemenin ara kararıyla tahliye edildi.

Furkan Gönüllülerinden 6 Kişiye Tahliye
17 Eki 2018 13:47:56

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyonlardan sonra tutuklanan 9 kişiden 6'sı mahkemenin ara kararıyla tahliye edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na 30 Ocak'ta 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.
 

Adliyeye sevk edilen 28 kişiden aralarında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Polis 7 Mayıs günü Adana merkezli Elazığ, Ankara, Samsun, Gaziantep, Konya, İzmir, Hatay, Kahramanmaraş ve İstanbul'da 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilenlerden 6 kişi tutuklandı.

Tutuklulardan 2'si daha önce tahliye olurken bugün de 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Taha Yasin Demir, Erol Ardıç, İdris Birer, Koray Sarısaçlı, Gürbüz Kara ve Yaşar Dağhan mahkemenin ara kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Ali Alagöz, Veysel Dörtgöz'ün haksız tutukluluğu devam ediyor.

Bu arada Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 8 Kasım günü, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ise 22 Ocak 2019'da hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz