Furkan Gönüllülerinden Anlamlı Bir Etkinlik Daha

Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Pazar günü (Bu sabah) 10.30’da Furkan Nesli Dergisi’ni okuyacağını söylemişti. Bunun üzerine binlerce sosyal medya kullanıcısı #ÖzgürlükİçinOkuyoruz diyerek anlamlı ve faydalı sessiz bir eylem daha gerçekleştirmiş oldular.

Furkan Gönüllülerinden Anlamlı Bir Etkinlik Daha
12 Ağu 2018 12:07:47

185 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Semra Kuytul Hocahanım’la yaptığı telefon görüşmesinde Pazar günü saat 10.30’da Furkan Nesli Dergisi okuyacağı bilgisini vermiş ve “okumak isteyen varsa buyursun benimle birlikte okusun” diyerek herkesi bu anlamlı ve faydalı etkinliğe davet etmişti.


Binlerce Kişiden Davete İcabet

Alparslan Kuytul Hocaefendi ile çay- kahve içerek Furkan Nesli Dergisi okuma etkinliğine binlerce kişi katıldı. Furkan gönüllüleri tarafından açılan #ÖzgürlükİçinOkuyoruz etiketi ise kısa bir sürede Türkiye’de TT oldu. Etikete katılan binlerce sosyal medya kullanıcısı #ÖzgürlükİçinOkuyoruz etiketine saat 10.30’dan itibaren okudukları dergilerden alıntı yaparak katılmaya devam ediyorlar.


Faydalı ve Anlamı Büyük Etkinlik

Furkan gönüllüleri tarafından açılan #ÖzgürlükİçinOkuyoruz etiketi vesilesiyle binlerce kişi aynı anda dergi okuyup, alıntılar yaptılar. 
Daha önce de Furkan gönüllüleri, Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin cezaevinde yaşamış olduğu yalnızlığı bir nebze paylaşabilmek adına hep beraber çay ve kahve içerek #GönüllerBirOlsun ve #GönüllerBirOlunca , #AlparslanHocamlaKitap etiketlerini Türkiye gündemine taşımışlardı.
İçilen her bir çay ve kahveler ve okudukları her bir dergiyle Hocaefendi’nin asla yalnızlaştırılamayacağının mesajını veren Furkan gönüllüleri, hocalarıyla kendileri arasına hiç bir mekânın giremeyeceğini bir kez daha göstermiş oldular.


Furkan Nesli Dergisi Ayrıcalığı

Günde 12 saat kitap okuyarak cezaevindeki her anını kıymetlendiren Hocaefendi, Semra Kuytul Hocahanım’a bu kez Furkan Nesli okuyacağını, eskiden yoğunluğundan dolayı tamamını okuyamadığını, cezaevinde ise 82, 83 ve 84. sayıların tamamını okuduğunu ve dışarda verilen mücadeleyi daha iyi anladığını söylemişti.


Etkinlikler Çeşitlenerek Devam Edecek

#ÖzgürlükİçinOkuyoruz etiketine katıldığı görülen Semra Kuytul Hocahanım, dün attığı bir tweet ile bu zulüm bitene kadar hem faydalı hem de bir çığlık hükmünde olan etkinliklerin çeşitlenerek artacağı bilgisini paylaştı.

#ÖzgürlükİçinOkuyoruz etiketi ile yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde;

 


 


 

 


 

 


 

 

 


 


 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz