Furkan Gönüllülerinden Atatürk Parkında Oturma Eylemi

Adana’da başlayan ve aralıksız devam eden özgürlük yürüyüşlerinin 264. gününde onlarca kişi "özgürlük ve adalet" için yürüdükten sonra Atatürk parkında oturma eylemi gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllülerinden Atatürk Parkında Oturma Eylemi
08 Haz 2019 16:44:37

Bugün 264. gününe ulaşan özgürlük yürüyüşü onlarca Furkan gönüllüsünün katılımıyla gerçekleşti.

Özgürlük simgeli atkılarla Alparslan Kuytul Hocanın evi önünden Atatürk Parkına kadar yürüyen gönüllüler, Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

Adana'nın en merkezi yerlerinden biri olan Atatürk Parkında oturma eylemi yaparak bütün mazlum Müslümanların maruz kaldığı zulme karşı farkındalık oluşturmayı amaçladı.

"Alparslan Hoca Onurumuzdur" "Alparslan Kuytula Özgürlük" şeklinde pankart açan gönüllüler, kral çıplak, biat etmedim, etmeyeceğim, Alimin yeri zindan olmamalı" şeklindeki dövizlerle de tepkilerini gösterdi.

Başladığı günden bu yana bayanların her gün, erkeklerin ise haftanın belirli günlerinde katıldığı bu yürüyüşlerin; özelde Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna son verilmesi, genelde ise tüm mazlumların özgürlük ve adalete kavuşması misyonuyla aralıksız devam edeceği biliniyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz