Furkan Gönüllülerinin Sessiz Çığlıkları Devam Ediyor

Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye uygulanan yargısız infazın üzerinden 220 gün gecti. Hocaefendi'nin evinin önünde kitap ve dergi okuyarak zulme manidar bir şekilde tepki veren Furkan gönüllerinin meşru direnişleri bu hafta da TT oldu. Diğer haftalara nazaran daha çok artan kalabalık ise dikkat çekti.

Furkan Gönüllülerinin Sessiz Çığlıkları Devam Ediyor
16 Eyl 2018 11:44:05

Furkan Gönüllülerinden Kitap Okuma Etkinliği

Tutuklu yargılanmasını gerektirecek hiçbir sebep olmadığı halde 7 aydır Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu yargılanan üstelik tek başına tutularak tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri bugün de Hocaefendi’nin evinin önünde kitap okuyarak farkındalık oluşturdular.

Bugün saat 11.00’de Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri Adana Reşatbey’de bulunan evinin önünde toplandılar. Kalabalık grup yanlarında getirdikleri kitap ve dergileri okuyarak bekleyişlerini sürdürdüler.

Etkinlik esnasında açılan  #AlparslanHocamıBekliyorum etiketi ise sosyal medya ağı twitter'da TT oldu. Furkan Gönülleri bu etiket üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile bekleyişlerinin ne ilk ne de son olacağını, Hocaefendi başta olmak üzere tüm mazlumlar özgürlüğüne kavuşuncaya dek bekleyişlerinin devam edeceğinin mesajını verdiler. Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye destek olan binlerce sosyal medya kullanıcısı, özgürlük ve adalet çağrılarını bu etkinlik vesilesiyle bir kez daha yinelemiş oldular.

 Küçük-büyük, yaşlı-genç geniş bir halk kitlesi tarafından destek gören etkinlik ise akılardan uzun süre silinmeyecek izlenimi verdi.

Geçtiğimiz günlerde yandaş ve tetikçi medya tarafından Alparslan Kuytul Hocaefendi'yi hedef alarak yapılan algı operasyonun ise Furkan Gönüllerindeki muhabbet ve birliği daha da güçlendirdiği gözlemlendi. Her pazar gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği bu hafta daha büyük bir muhabbet ve heyecan içerisinde gerçekleşti. 

Etkinlik Türkiye Gündeminde

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evinin önünde gerçekleşen etkinlik esnasında açılan #AlparslanHocamıBekliyorum etiketi kısa sürede TT listesine girebilmeyi başardı. Binlerce kişinin katıldığı etiket samimi ve içten paylaşımlara tanıklık etti.

Bekleyişleri İlk de Değil Son da

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 30 Ocak 2018’de bir şafak operasyonuyla evinden gözaltına alındığı tarihten itibaren Furkan gönüllüleri farklı yer ve zamanlarda bekleyişlerini sürdürdüler.

Hocaefendi’nin 10 günlük gözaltı süresi boyunca gece ve günüz olmak üzere Adana Emniyeti önünde sessiz bekleyişlerini sürdüren Furkan gönüllüleri, 8 Şubat’ta ise adliye önünde beklemişlerdi.

Daha sonralarında ise Furkan gönüllülerinin aralıklı zamanlarda Bolu F Tipi Cezaevi'nin önünde bekledikleri görülmüştü.

Bugün açılan #AlparslanHocamıBekliyorum etiketinde ise bu bekleyişlerinin zulüm bitene kadar devam edeceği mesajını paylaştılar.

 

Yetkililer Sesiz Kalmamalı

220 gündür devam eden zulüm ve haksızlıklara karşı Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenlerinin ise meşru çerçevede de tepki ve etkinlikleri sürüyor. Vatandaşlar, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli şehirlerinden tepki çekmeye devam eden bu haksız tutuklulara yetkililerin sessiz kalmamasını ve adaletin tecelli etmesini umuyor.

 

İşte Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin evinin önünde gerçekleşen kitap okuma etkinliğinden bazı görüntüler;

 




0 Yorum

Yorum Yaz