Furkan Nesli Dergisinin 95. Sayısı Çıktı!

Her ay ele aldığı kapak konusu ve içeriği, gündeme dair yaptığı açıklamalarla ses getirmeye devam eden ve okuyucuların ilgiyle takip ettiği Furkan Nesli Dergisi, "Tevhidden Medeniyete” kapak konusu ile 95. sayısını çıkardı.

Furkan Nesli Dergisinin 95. Sayısı Çıktı!
08 Nis 2019 16:47:55

Furkan Nesli Dergisi 95. sayısında, “Tevhidden Medeniyete” kapak konusuyla insanların özlemini duyduğu ve ihtiyacını her alanda hissettiği Tevhid konusunu ele aldı.

Furkan Nesli Editöründen 95. Sayı;

İslam Medeniyeti’nin en temel esası Tevhid’dir. Peygamberlerin hepsi aynı gerçek üzerinde durdu ve insanları Allah’tan başka ilahın olmadığına iman etmeye davet etti. İnsanın medeni olabilmesi kendini yaratandan başkasına kulluk yapmamasıyla mümkündür.

Allah’a değil de kullara, nefislere, ideolojilere kulluk yapılarak her geçen gün Tevhid’den yani medeniyetten uzaklaşıldı. Mart sayımızda “Tevhidden Medeniyete” başlığıyla insanların özlemini duyduğu ve ihtiyacını her alanda hissettiği Tevhid konusunu ele aldık. Bu vesile ile tüm insanlığı,

Tevhide; Allah’ın hakimiyetine

Adalete; hak ve hukukun üstünlüğüne

Hürriyete; Allah’a kul, beşeriyete karşı özgürlüğe

Medeniyete; huzura ve refaha, İslam Medeniyeti’ne

Davet ediyoruz…

Başyazarımız Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, 25 Ocak günü tekrar tutuklanarak Bolu cezaevine götürülmesi ve haksız tutukluluğunun devam etmesi sebebiyle başyazı bölümümüze kendisinin avukatı aracılığı ile yapmış olduğu röportaja yer verdik.

Başta Hocamız olmak üzere tüm mazlumların haklarının verildiği, adalet ve huzur dolu yarınlar için Tevhid basamağıyla başlayan ve adım adım yükselen İslam Medeniyeti’nin bir an önce kurulması ümidiyle…

Furkan Nesli

 


0 Yorum

Yorum Yaz