Furkan Vakfı 20 Yıllık Cuma Derslerine Ara Vermedi

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 10 gün gözaltında tutulduktan sonra 8 şubatta çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanması üzerine 36 gündür cezaevinde olması sebebiyle tefsir dersini 7 haftadır canlı olarak gerçekleştiremiyor. Her hafta canlı yayınlanan tefsir dersi yerine, Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 10 yıl önce yaptığı Yusuf Suresi'nin tefsiri yayınlandı.

Furkan Vakfı 20 Yıllık Cuma Derslerine Ara Vermedi
16 Mar 2018 22:31:45

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi tarafından 20 yılı aşkın süredir her Cuma akşamı nüzul sırasına göre gerçekleştirilen tefsir dersi, son yaşanan olaylardan dolayı bu hafta da gerçekleştirilemedi. Her hafta canlı olarak gerçekleştirilen tefsir dersi yerine bu hafta da, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 2008 yılında yaptığı Yusuf Suresi'nin tefsir dersi kaydı canlı olarak yayınlandı. Furkan Vakfı mensupları ve Hocaefendi’nin takipçilerinin sosyal medyada AlparslanKuytulla TefsirDersi etiketindeki paylaşımlarında, her zaman Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yanında olacaklarını, özlemlerini ifade ettikleri görüldü. Her hafta olduğu gibi, yaşanan zorlu ve sıkıntılı sürece rağmen yollarına devam edeceklerini göstermiş oldular.

Ön program Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Furkan Haber'den öne çıkanlar, üç ayları konu alan sinevizyon gösterimi, Grup Furkan’ın ilahi ve marşı yer aldı.

Ön program sonrasında Hocaefendi’nin 10 yıl önce yaptığı Yusuf Suresi Tefsiri yayınlandı.

10 gün gözaltında tutulduktan sonra 8 şubatta çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanan ve 36 gündür cezaevinde olan Alparslan Kuytul Hocaefendi, tefsir dersini 7 haftadır canlı olarak gercekleştiremiyor.  

Tefsir dersini severek ve ilgiyle takip edip, Hocaefendi'nin konuşmaları ile hayatının değiştiğini ve İslam'ın gerçek manasını anladığını ifade eden binlerce takipçisi bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini dile getiriyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz