Furkan Vakfı Eski Başkanı Hasan Demir’den 22 Ocak Öncesi Önemli Açıklama

Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir dün akşam canlı yayında konuştu. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yargılanacağı 22 Ocak mahkemesine 40 gün kala Furkan gönüllüleri tarafından başlatılan geri sayım hakkında özel açıklama yaptı.

Furkan Vakfı Eski Başkanı Hasan Demir’den 22 Ocak Öncesi Önemli Açıklama
17 Ara 2018 19:15:37

Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yargılanacağı 22 Ocak mahkemesine 40 gün kala Furkan gönüllüleri tarafından başlatılan geri sayım hakkında dün akşam özel bir açıklama yaptı. Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfının daha önce itham edildiği suçlamalardan bir bir aklandığını söyleyen Hasan Demir, 22 Ocak mahkemesinde de aynı şekilde bütün suçlamalardan aklanacaklarını çünkü yapılan ithamların altının boş olduğunu belirtti.
Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin halk nezdinde tertemiz olmasıyla tanındığını vurgulayan Demir; 22 Ocak’taki mahkemeye kadar halkı ve yetkilileri hassas olmaya davet etti. Ayrıca Vakfın kurulduğu günden bu yana toplumun maslahatı için gerçekleştirdiği faaliyetlere kısaca değinen Hasan Demir; “bu faaliyetlerden hangi biri suç!” sorusunu yöneltti.

Furkan Vakfı Başkanı Hasan Demir’in açıklamasının tamamı şöyle;

Esselamu Aleyküm;

22 Ocak 2019 Perşembe günü muhterem Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı davasından 4. Ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. Davaya son 37 gün kaldı. 30 Ocak 2018'de Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucularından Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere, toplamda 44 kişi gözaltına alındı. Bu dosyada toplam 44 kişi yargılanıyor.
O süreçten bahsedecek olursak; 30 Ocak’tan bir gün sonra vakfımıza kayyum atandı, adı Furkan olan dernekler ve internet siteleri kapatıldı. Kaçak yurt iddiasıyla Furkan Vakfına ait birçok öğrenci evleri ve içlerinde ailelerinde bulunduğu evler kapatıldı, mühürlendi. Vakfın altında bulunan ve bir işyeri olan kitapevi kapatıldı. 22 Ocakta suç örgütü iddiasıyla ve evrakta sahtecilik gibi iddialarla 22 Ocakta görülecek bu dava açıldı.

-30 Ocak operasyonu ile ilgili ilk iddia, silahlı terör örgütüne üye olduğu iddia edildi. Ve 8 Kasımda malumunuz bu davadan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi tahliye edildi.

-Bahsettiğimiz evlerdeki öğrenciler, aileler atılmış ve mağdur edilmişti. Geçen haftalarda da Furkan Vakfı'na ait evler değil öğrencilere ait mesken olduğunun mahkemesi sonuçlandı.

-Hocaefendi yargılandığı, halkı kin ve nefrete yönlendirme davasından da beraat etti.

-Dönemin başbakanı Binali Yıldırım'ın, Hocaefendiye açmış olduğu hakaret davası vardı. Bu davadan da beraat etti.

Onların yapmış olduğu ilk iddia silahlı terör örgütüne üye olmaktı. Ancak vakıf dosyasıyla ilgili klasörleri açıp baktığımızda bizzat devlet kurumlarının, Milli İstihbarat Teşkilatı, Terörle Mücadele Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu raporları gördük. Bizler bu dava dosyasını incelediğimiz zaman, tüm devlet kurumlarının, TEM, KOM, Vakıflar Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu raporlara baktığımızda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın ve 44 şahsın "Hiçbir terör örgütüyle bağlantısı yoktur" ibaresi bizzat dava dosyasında vardır. 8 Kasım'da Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendinin yargılanmış olduğu mahkemeye sunduk. Gerekli savunmalarını ve açıklamalarını yaptıktan sonra 8 Kasım'da Alparslan Kuytul Hocaefendi tahliye edildi. Ancak 22 Ocakta görülecek olan bir dava daha olması sebebiyle 4. Ağır Ceza mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdiği için maalesef tahliye edilemedi.

Burada asıl önemli olan nokta şudur; Furkan Vakfıyla ve vakfın gönüllüleriyle ilgili iddia edilen suçlama, terör örgütü ile ilgiliydi. 8 Kasımdaki mahkemede Muhterem Alparlsan Kuytul Hocaefendinin tahliye olması ve devlet kurumlarının raporlarına da baktığmız zaman iddia edilen suçlamaların tamamen birer iftiradan ibaret olduğu açık bir şekilde görülmüş oluyor.

22 Ocak 2019 Salı günü görülecek olan dava ile ilgili suçlamalar ve iddialar ise;

Suç örgütü kurma, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik gibi iddialardır.

Nasıl ki daha önce saydığımız; terör örgütü, kaçak yurt iddiası, halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddiası, başbakana hakaret iddiası asılsız olduğu anlaşıldı ve bunlardan alnımızın akı ile çıktıysak 22 Ocak davasında da alnımızın akı ile çıkacağımıza inanıyoruz. Çünkü Furkan Vakfı tertemizdir, Alparslan Kuytul Hocaefendi tertemizdir. Yapılmış olan tüm faaliyetler toplumumuzun halkımızın hayrına olan faaliyetlerdir. Gayri meşru hiçbir faaliyetin içerisine girmedik. Suç örgütü kapsamını oluşturacak herhangi bir suç işlemedik.

Dolandırıcılık iddiasıyla ilgili; hiçbir kimseyi dolandırmadık. Bunların birer iftira olduğu yada asılsız olduğu ortadadır. Nasıl ki, daha önceki iddialar çürümüşse inşallah 22 Ocakta da çürüyecektir.

Kıymetli Kardeşlerim;

Perşembe günü (13 Aralık 2018) yani 22 Ocak davasına 40 gün kala vakıf gönüllülerimiz bir slogan başlattılar; "Son 40 gün kala bizler bu masumluğumuzu ve mağduriyetimizi yetkililere ve tüm halkımıza sesimizi duyuracağız." İşte 37. olan bu günde bizler halkımızı ve yetkilileri bu konuda hassas, duyarlı olmaya davet ediyor, Furkan Vakfı'nın ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin temiz olduğunu buradan ilan ediyoruz.

Tüm Vakıf gönüllüsü kardeşlerimiz elbette biliyorlar ki, Furkan Vakfı temizdir. Muhterem Alparslan Kuytul herhangi bir suç işlememiştir ve hiçbirimiz, hiçbir kimseyi dolandırmadık. 37. gününde bunu ilan ettiğimiz gibi, mahkeme gününe kadar da tüm kardeşlerimizi, tüm vakıf gönüllüsü olan kardeşlerimizi ve bu konuya duyarlı olan kişileri, vakfın uğramış olduğu haksızlığı, atılmış olan iftiraları, gerek yetkili olan kişilere, gerek ailesine, akrabalarına, komşularına, iş arkadaşlarına ve çevresinde bulunan herkese bu konuları duyurmalarını istiyoruz. Onlardan talebimiz budur.

Her kardeşimiz Furkan Vakfı'nın faaliyetlerini bilmektedir. Furkan vakfının yapmış olduğu faaliyetler; halka açık kadınlara , erkeklere, gençlere yönelik konferanslardır.

Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında müslümanların uğramış olduğu mağdueiyetleri dile getiren mitinglerimizdir.

Halka açık toplantılar , programlar gerçeklerştirdik .

Muhtaç aile ve öğrencilere yardımda bulunduk . Suriyeden mülteci olarak gelen insanlara kucak açtık ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin öncülüğünde kardeş aile projesi gerçekleştirdik.

SODES kapsamında eğitime yeterli bütçesi olmayan kişilere ücretsiz eğitim seminerleri verdik. Eğitimlerine ücretsiz olarak destek verdik. O insanlar toplumun dezavantajlı kişilerdendi topluma kazandırdık. Onlardan bir çoğu şuanda üniversiteyi okumaktadır.

İhtiyaç sahibi aile ve öğrenciler yararına kermesler düzenledik. Ve daha yaptığımız onlarca faaliyet…

Bu faaliyetlerden sizce hangi biri suç ! Furkan vakfı asla suç işleyen bir işin içerisine girmemiştir. Nitekim Milli İstihbarat Teşkilatının ve Terör Şube Müdürlüğünün vermiş olduğu rapordanda kendileri bizzat Furkan Vakfını tanımlamaktadır. “Onlar İslam medeniyetini amaçlamaktadır. Aydın-alim vasfına sahip öncü nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir. İhtiyaç sahibi olan ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapmaktadır. Öğrencilere burs vermektedir. İslami sohbetler yapıyorlar. Tekfirci ve selefi bir anlayışa sahip değiller. Çatışma bölgesine gidilmesini doğru bulmuyorlar. Ve dosyada adı geçen 44 şahsın ve Furkan Vakfı kurucusu muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendinin hiçbir terör örgütüyle bağlantısı yoktur” diyen bizzat devletin resmi kurumlarıdır.

Buradan tüm halkımıza duyuruyorum; mahkemeye kalan 37.gün itibariyle yetkililere bu konunun taşınmasını, çevresindekilere meşru yollarla duyurmasını talep ediyorum ..

 



0 Yorum

Yorum Yaz