• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Vakfı Eski Başkanından Alparslan Kuytul Hoca Hakkında Hazırlanan İddianamedeki Tutarsızlıklar

Furkan Vakfı Eski Başkanından Alparslan Kuytul Hoca Hakkında Hazırlanan İddianamedeki Tutarsızlıklar

Furkan Vakfı Eski Genel Başkanı Hasan Demir twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hoca hakkında hazırlanan iddianamedeki tutarsızlıkları paylaştı.

Furkan Vakfı Eski Başkanından Alparslan Kuytul Hoca Hakkında Hazırlanan İddianamedeki Tutarsızlıklar
18 Mayıs 2019 19:32:27

Furkan Vakfı Eski Genel Başkanı Hasan Demir 15 aydır asılsız suçlamalarla cezaevinde tutulan Alparslan Hoca ve Furkan Vakfı hakkında hazırlanan iddianamedeki tutarsızlıkları soru cevap şeklinde twitter hesabından paylaştı.

İşte Furkan Vakfı Eski Genel Başkanı Hasan Demir’in yaptığı paylaşımlar;

KAMUOYUNA DUYURU

KONU: Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi

IDDİA: Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve dolandırıcılık

CEVAP VE AÇIKLAMA

1. Suç işlemek amacıyla örgüt (vakıf) kurulduysa neden kuruculardan sadece Alparslan Hoca tutuklandı da diğer kurucular tutuklanmadı?

2. Vakıf her 2 - 3 yılda bir denetleme geçiriyor. 24 yıldır denetlenen vakıf için neden bugüne kadar iddia edilen suçlara raporlarda yer verilmesi?

3. 24 yıldır denetlenen ve denetlemeye açık olan vakfa neden bugüne kadar hiç ceza kesilmedi? Çünkü suç unsuruna rastlanmadı.

4. Suç örgütü ve dolandırıcı olan bu vakıf(!) neden bugüne kadar kimseyi dolandırmadı? Iddia edilen suçlamalarla ilgili 1 kişi bile şikayetçi olmadı. Mağduru ve şikayetçisi olmayan bir suç örgütü olabilir mi?

5. SODES kapsamında Adana Valiliği Furkan Vakfının eğitim projesini 1 yıllık uzun bir araştırmadan sonra neden kabul etti? Valilik, bir suç örgütünü destekler mi?

6. Adana Emniyet Müdürlüğü yaptığı hayırlı hizmetlerinden dolayı Furkan Vakfına neden plaket verdi? Emniyet Müdürlüğü bir suç örgütüne(!) plaket verir mi?

7. Cumhuriyet Savcılığı tarafından Alparslan Hoca ve dosyada adı geçen 44 şahısla ilgili yaptığı araştırmada TEM ve KOM birimleri 30 ocak operasyonundan önce "hiçbir terör örgütüyle bağlantısı yoktur." raporunu neden verdi?

8. Suç örgütü ve dolandırıcı olan bir vakıf, onlarca sosyal ve kültürel faaliyet yapar mı?

9. Dolandırıcı olan kişilerin hayat standartlarının değişmesi ve yükselmesi gerekirken hangi Vakıf yöneticilerinin hayatında bir değişiklik, mal varlığında bir artış olmuştur?

10. Suç örgütü ve dolandırıcı olan hangi Vakıf yönetimi ya da gönüllülerinin sicilinde bugüne kadar bir suç işlediği yazıyor?

11. Suç örgütlerine giriş törenle olur, çıkışı ise mümkün değildir. Bugüne kadar Vakfa gelip sonra da giden yüzlerce insan olmuştur. Vakfı bırakan hangi bir insan darp edilmiş, yaralanmış ya da öldürülmüştür?

12. Vakfin kasasından fışkıran(!) para, vakfın kasasından çıkmış ve hepsinin de makbuzları mahkemeye sunulmuştur. O paralar, Vakıf yönetiminin evinden çıkmamıştır.

13. Vakfın kirasının çok ucuz olduğu , hakikatte daha yüksek olması iddiasıyla dolandırıcılık suçlamasında bulunulmuştur. Dolandırıcı olanlar masrafı yüksek gösterir, menfaat temin eder; giderleri düşük göstermez.

14. Vakfa ait kaçak yurt iddiası ortaya atılmıştır. Iddia edilen evlerin kaçak yurt olmadığı, şahıslara ait meskenler olduğu ile ilgili bizzat mahkeme kararı vardır.

15. İddianamede bunun gibi onlarca tutarsızlıklar var. Burada iddialara cevaplara son veriyorum.

16. 24 Ocakta ilgili mahkeme 6 ay boyunca 120 sayfa iddianameyi, 40 klasörü okumuş,3 gün boyunca sanıklar ve avukatlar dinlenmiştir. Bunun üzerine tutuklu bulunanları tahliye etmiştir.

17. Ancak 24 saat geçmeden Alparslan Hoca ve Ali Alagöz yeniden tutuklanmıştır.

18.24 Ocakta tahliye eden mahkeme, hangi gerekçeyle 10 Mayısta tutuklulugunun devamına hükmetmiştir?

19. Bütün bunlar bu davanın adli ve hukuki değil, siyasî olduğunun ispatıdır.

20. Asıl sebep nedir peki: - Tevhidin anlatılması - Tenkidin yapılması - Çıplak krala "KRAL ÇIPLAK" denilmesi - "BİAT ETMİYORUM" söylemidir. Meselenin özü budur!

 



0 Yorum

Yorum Yaz