Furkan Vakfı Mensuplarına Saldırı!

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Danimarka şubesinden ayrılmış, akabinde büyük bir fitne çıkarmış ve isyan etmiş olan asiler hadlerini aşarak dün gece Furkan Vakfı mensuplarına saldırdı.

Furkan Vakfı Mensuplarına Saldırı!
17 Ara 2016 15:52:41

Bilindiği üzere Furkan Vakfı Danimarka şubesindeki görev değişikliğine isyan eden bir grup, cemaatten ayrılmış ve bunu sosyal medyada yayarak büyük bir fitneye sebep olmuştu. Bununla yetinmeyen asiler verdikleri hibeden geri dönerek şube binasının kendilerine ait olduğunu iddia etmişlerdi ve orada devam eden vakıf üyelerini gayri hukuki olarak üyelikten çıkarmışlardı. Bu olaylar üzerine Alparslan Kuytul Hoceefendi haklı oldukları halde aradaki problemin çözümü için İslami çözüm açısından hakeme gidilmesini istemiş, fitnenin büyümemesi için gerekli adımları atmıştı. Gidilen hakem sürecinde ise hakemler fıkha bağlı kalmaksızın muhakeme (hakka göre hükmetme) yolunu değil de müsalaha (arabuluculuk) yoluna giderek binanın yarı yarıya paylaşılmasına hükmetmişler bunu da yayınladıkları açıklamada belirtmekten sakınmamışlardı. Bunun üzerine Alparslan Kuytul Hoceefendi hakemlerin şer'i bir hüküm vermediklerini belirtmiş fakat söz verdikleri için hükme razı olduğunu canlı yayından ilan etmişti. Asiler ise hakem sürecinden sonra yarı yarıya paylaşımın şartı olan yönetim kurulunda da yarı yarıya üyelik şartını çiğneyerek resmen hakemlerin hükmünü çiğnediler.

 

 

Asiler Hakemin Hükmünü Çiğnedi

 

Son olarak hadlerini iyice aşan asiler ve peşlerine taktığı serseri bir grup çekiç, içki şişesi, bıçak ve çivili sopa ile dün gece geç saatlerde, Merkezden yayınlanan tefsir dersini dinleyerek vakıf binasından dağılan gruba saldırdı. Saldırı esnasında vakfın tabelasını da indirmeye çalışan gruba Furkan Vakfı mensupları izin vermedi. Saldırıya uğrayan Furkan Vakfı mensuplarından yaralı olanlar hastaneye kaldırıldı. Olayın olduğu yere gelen Danimarka polisi yaralıların ve görgü şahitlerinin ifadesini aldı.

 

 

Saldırıya uğrayan Furkan Vakfı mensupları hastaneye kaldırıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz