Furkan Vakfından Cuma Tefsir Dersi Klasiği

30 Ocak Salı günü yapılan operasyonla gözaltına alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye, 10 günlük gözaltı süreci sonrasında 8 Şubat Perşembe günü haksız bir şekilde tutuklu yargılama kararı verildi. Hocaefendi’nin 15 gündür BOLU F TİPİ kapalı cezaevinde olması sebebiyle her hafta düzenli olarak yapılan tefsir dersi bu hafta da gerçekleştirilemedi. Her hafta canlı yayınlanan tefsir dersi yerine, Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 12 yıl önce yaptığı Al-i İmran Suresi tefsiri canlı olarak yayınlandı.

Furkan Vakfından Cuma Tefsir Dersi Klasiği
23 Şub 2018 22:10:28

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi tarafından 20 yılı aşkın süredir her Cuma akşamı nüzul sırasına göre gerçekleştirilen tefsir dersi, son yaşanan olaylardan dolayı bu hafta da gerçekleştirilemedi. Her hafta canlı olarak gerçekleştirilen tefsir dersi yerine bu hafta, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 2006 yılında yaptığı Al-i İmran suresinin tefsir dersi kaydı canlı olarak yayınlandı. Furkan Vakfı mensupları ve Hocaefendi’nin takipçilerinin sosyal medyada “AlparslanHocamla TefsirDersi” etiketindeki paylaşımlarında, her zaman Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yanında olacaklarını ifade ettikleri görüldü. Geçen hafta olduğu gibi, yaşanan zorlu ve sıkıntılı sürece rağmen yollarına devam edeceklerini göstermiş oldular.

Furkan Vakfı Her Şeye Rağmen Cuma Derslerine Ara Vermeden Devam Ediyor…

Ön programda her hafta olduğu gibi Sinevizyon gösterimi, Grup Furkan’ın ilahi ve marşı ardından Kuran tilaveti yer aldı.
Ön program sonrasında yayınlanan Hocaefendi’nin 12 yıl önce yaptığı Al-i İmran Suresi Tefsirinde şu noktalar dikkat çekti;
-Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsinizdir.
- Yoksa siz, Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete girivereceğinizi mi sandınız?

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Tefsir dersine ait bazı alıntılar da paylaşıldı. Hocaefendi'nin sosyal medya hesabından paylaşılan görsellerden bazıları;

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz