• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Vakfının Örnek Vakıf Olarak Gösterildiği Ve Emniyetten Plaket Aldığı Ortaya Çıktı!

Furkan Vakfının Örnek Vakıf Olarak Gösterildiği Ve Emniyetten Plaket Aldığı Ortaya Çıktı!

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına 30 Ocak Salı günü terörle mücadele ekipleri tarafından baskın düzenlenmiş, ardından valilik kararıyla vakfın faaliyetleri geçici olarak yasaklanmıştı. Kuruluş amacına aykırı faaliyet yapıyor gerekçesi ile kayyum atanan vakıfla ilgili ortaya çıkan bilgi herkesi hayrete düşürdü.

Furkan Vakfının Örnek Vakıf Olarak Gösterildiği Ve Emniyetten Plaket Aldığı Ortaya Çıktı!
15 Şub 2018 21:00:00

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının 2013-2014 yılları arasında örnek vakıf olarak gösterildiği ve emniyetten plaket aldığı ortaya çıktı. Ayrıca terör örgütüyle bağlantı ile ilgili vakfa yapılan denetlemelerde bizzat Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişinin raporunda da vakıf yönetiminin herhangi bir terör örgütü ile bir bağlantısının olmadığı bizzat yazıldığı öğrenildi.

Emniyetin takdirine şayan faaliyetler yapan vakfa bugün yapılan muameleler vakıf gönüllülerine ‘nasıl olurda emniyet bugün böyle bir hataya düşerek vakfa TEM ekipleri ile baskın yapar’ dedirtti.

30 Ocak sabahı evine baskın düzenlenen, vakfın eski başkanının mahkemede anlattıkları iddia edilen suçların mesnetsiz olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Terör suçlamalarına cevap veren vakfın eski başkanı savunmasında şunları söyledi;

“Ben 2012’nin Eylül ayında vakıf yönetimindeydim, başkandım, 2017 yılı Haziran ayına kadar başkanlık yaptım, bu süre zarfında vakıf yönetimi başarılı bir şekilde gelişme sağladı. 2013 yılı veya 2014 yılında Emniyet Müdürlüğü tarafından plaket teslim edildi. Terör örgütüyle bağlantı ile ilgili yapılan denetlemelerde bizzat Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişinin raporunda da vakıf yönetiminin herhangi bir terör örgütü ile bir bağlantısının olmadığı bizzat yazılmıştır.” dedi.

Vakıfta yapılan aramalarda hiçbir suç unsuru bulunamaması ise gelen bilgiler arasındaydı.

Toplumun İslam ahlakı ile ahlaklanması, temiz bir yaşam tarzını öğreterek suç işlenmesinin azalmasına öncülük eden faaliyetler yapması toplumumuzun faydasınadır. Ayrıca yıllardır halkın gözü önünde faaliyetler yapan vakfın programlarında en ufak bir sorunun yaşanmaması vakfın faaliyetlerinin amacına aykırı hizmet etmediğinin delili niteliğindedir.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Mustafa Türkoglu 01 Oca 1970 02:00:00

    Simdi ayni emniyet oraya baskin yapiyor , hemde TEM esliginde. Cok garip. Belliki bu yukaridan gelen acil bir talimat ile yapilmis. Bastan sona yüzlerine bulastirmislar operasyonu. Asil mesele furkan cemaatinin AKP ye biat etmemesi gibi geliyor bana


Yorum Yaz