Gazze’de Kanser İlaçları Tükendi

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki Er-Rantisi Hastanesi'nde kanser hastalarına uygulanan kemoterapi tedavisinin bu sabahtan itibaren durdurulacağını açıkladı.

Gazze’de Kanser İlaçları Tükendi
15 Ağu 2018 16:24:55

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Er-Rantisi Hastanesi’nin kanser hastalarına verdiği kemoterapi hizmetini bu sabahtan itibaren durduracağını açıkladı.

El-Kudra, hastanede kemoterapi ilacının ve hastanın vücut direncini güçlendirmek için verilen Neupogen ilacının tükendiğini ifade etti.

Filistinli yetkili, kanser hastalarına verilen kemoterapi hizmetinin durdurulmasının ve Neupogen ilacının tükenmesinin ilaç krizine acil çözüm bulunmaması halinde yüzlerce hastanın hayatını gerçek anlamda tehlikeye atacağını söyledi.

İşgal rejimi hastaların tedavi için Gazze Şeridi dışına çıkmalarına izin vermezken, Gazze Şeridi hastanelerinde ve sağlık merkezlerinde kanser hastalarının ilaçlarında, tıbbi malzemelerde, laboratuvar tahlillerinde, teşhis ve tedavi cihazlarında büyük eksiklik yaşanıyor.

Ramallah’taki Rami El-Hamdallah hükümeti diğer bakanlıklar gibi Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’na da ödenek tahsis etmiyor ve bünyesinde çalışan 40 bin memurun maaşlarını vermiyor.

İşgal rejimi Gazze Şeridi’ne 2006’dan bu yana abluka uygularken, 12 yıldır devam eden ablukanın olumsuz etkisi sağlık hizmetleri başta olmak üzere hayatın her alanında hissediliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz