Gazze'de Muhammed Mursi için taziye çadırı kuruldu

Gazze'deki Han Yunus kentinde Mısır'da çıkarıldığı mahkemede şehit olan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi için taziye çadırı kuruldu.

Gazze'de Muhammed Mursi için taziye çadırı kuruldu
20 Haz 2019 23:58:47

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Mısır'da çıkarıldığı mahkemede şehit olan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için taziye çadırı kuruldu.

Han Yunus kentinin merkezinde kurulan taziye çadırına çok sayıda Gazzeli akın etti.

Gazzeli Muhammed el-Abadile (57), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu anma etkinliğiyle, Mursi'nin ailesine, "Filistinlilerin yanında duran adam ve halka sevgi ve vefa" mesajı iletmek istediklerini söyledi.

Abadile, Mursi'nin demokrasiyi sağlamlaştırmak için elinden geleni yaptığını ancak şartlara yenik düştüğünü aktardı.

Mısır yöneticilerine komşu oldukları ve Araplar arasındaki bağları güçlendirme ve pekiştirme gerektiği mesajı veren Abadile, Gazze halkının kendisine destek olanlara vefadar kalacağını kaydetti.

Gazzeli Naim el-Astal (82) da "Gazze'nin yanında yer alan ve tarihi bir duruş sergileyen bir 'adamın' taziyesi için burada bulunuyoruz." dedi.

Astal, Mursi'nin, Gazze İsrail saldırılarına maruz kaldığında, Refah Sınır Kapısını açtığını, sahra hastaneleri kurduğunu ve saldırıların durması için harekete geçtiğini vurguladı.



0 Yorum

Yorum Yaz