Gergerlioğlu'ndan Alparslan Hoca'nın Tekrar Tutuklanmasına Tepki!

Programı sebebiyle Adana'da bulunan Ömer Gergerlioğlu, dün gece ani bir kararla tekrar tutuklanan Alparslan Hoca'nın sevenleri ile görüştü.

Gergerlioğlu'ndan Alparslan Hoca'nın Tekrar Tutuklanmasına Tepki!
26 Oca 2019 21:18:40

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ömer Gergerlioğlu, İHD ve Eğitim-Sen tarafından düzenlenen "KHK çalışma hakkının ihlali sivil ölüm" konulu panele katılmak amacıyla bulunduğu Adana'da Alparslan Kuytul Hoca'nın sevenleri ile buluştu.

Alparslan Hoca'nın tahliyesinin üzerinden bir gün geçmeden yeniden tutuklanmasını ve dün gece yaşananları görgü şahidinden dinleyen Gergerlioğlu "Hoca çıktığında beni susturmak için hapsediyorlar demişti, tüm bunlar siyasi talimat, ben 6 aydır kendisiyle görüşmek istiyorum ama görüştürmüyorlar" ifadelerini kullandı.

Basın Açıklamasında Alparslan Kuytul Hoca'ya Destek

Aynı zamanda İHD Adana Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından düzenlenen "Hasta ve Tutuklu Selami Keleş Serbest Bırakılsın" konulu basın açıklamasına da katılan Gergerlioğlu, açıklamada Alparslan Kuytul Hoca ve sevenlerine yapılan zulümlere de değindi.

Gergerlioğlu "Alparslan Kuytul'un mahkemece tahliye edildikten sonra tekrardan evi darmadağın edilerek tutuklanması hangi vicdana sığar?" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.



0 Yorum

Yorum Yaz