Haksız Kararda Skandal Gerekçe! Delil Bulamadıklarını İtiraf Ettiler

10 Mayıs'ta görülen duruşmada Alparslan Hocanın haksız tutukluluğunun devamına karar verildi. Karara gerekçe olarak gösterilen "delillerin toplanamaması" hususu sert tepki çekti. Ayrıntılar şöyle;

Haksız Kararda Skandal Gerekçe! Delil Bulamadıklarını İtiraf Ettiler
10 Mayıs 2019 21:13:35

Delil Bulamadıklarını İtiraf Ettiler

Alparslan Hoca ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ün tutuklu yargılandığı davanın duruşması 22 Ağustos 2019 tarihine ertelenerek, haksız tutukluluğunun devamına kararı verildi.

Mahkeme heyetinin karara gösterdiği "delillerin toplanmaması" gerekçesi pes dedirtti. 2016 yılından itibaren başlayan soruşturmada delillerin hala toplanmaması; "bulamadıkları delilleri sonsuza kadar aramaya devam mı edecekler?" sorusunu akıllara getirdi.
 

Avukattan "Gerekçeye" Sert Tepki

Alparslan Hocanın avukatı Adem Tural, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada mahkeme heyetinin karara gösterdiği "gerekçeye" sert tepki gösterdi.

Dosyadaki belgelerin neredeyse hepsinin toplandığını söyleyen Tural,
"2016 yılından beri devam eden bir soruşturmada toplanmayan delilin kalmış olma ihtimali yoktur." diyerek gerekçedeki hukuksuzluğu gözler önüne serdi.

Tural, "Mahkemenin, 20.000 sayfa resmi dokümanın olduğu dosyada hangi delili bekleyerek tutukluluğun devamına karar verdiğini bilmiyoruz. Zaten böyle bir gerekçede açıklama zorunluluğu da hissetmiyorlar." ifadelerini kullandı.

Ayrıca "Delillerin toplanmaması, kaçma şüphesi gibi gerekçelerle bir insanı 15 aydır özgürlüğünden mahrum bırakıyorlar. Biz bu kararın bir kez daha haksız bir karar olduğunu ifade etmek istiyoruz" diyerek kararı eleştirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz