Haksız Tutukluluğunun 300. Gününde Alparslan Kuytul Hoca İçin Basın Açıklaması!

Alparslan Kuytul Hocanın Bolu cezaevinde tecritte tutulmasının 300. günü olması sebebiyle Adanalı Furkan gönüllüleri, yapılan tüm zulümlere karşı tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Haksız Tutukluluğunun 300. Gününde Alparslan Kuytul Hoca İçin Basın Açıklaması!
05 Ara 2018 15:14:16

8 Şubat tarihinden itibaren haksız bir şekilde 300 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde tecritte tutulan Alparslan Kuytul Hocanın talebe ve sevenleri bugün Adana Atatürk Parkında bir basın açıklaması düzenledi. Siyah balonların uçurulduğu basın açıklamasında açılan pankartlar ise dikkat çekti.

"Tecrit 300. Gününde ADALET NEREDE?"

"300 gündür zulüm!"

"(üç maymun karikatürü üzerine) 3 yüzü de gördük!"  şeklinde pankartlar açılarak zulümle geçen 300 güne karşı dikkat çekildi.

Bugün önce Adana -Baraj Yolunda siyah balonlarla 300 gündür devam eden tutukluluğu protesto ettikten sonra Adana Atatürk Parkında basın açıklaması gerçekleştiren gönüllüler, “Alparslan Kuytul’a Özgürlük”, “Öncü Nesiliz Susmayacağız, Durmayacağız” sloganları eşliğinde siyah balonları gökyüzüne uçurdular.

Kadın erkek onlarca kişi eşliğinde yapılan basın açılamasının tam metni ise şöyle;

Bismillahirrahmanirrahim.

Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi'nin haksız tutukluğu bugün itibari ile 300'üncü gününe girmiştir. Ne hukukî ne vicdani hiçbir suçu olmadığı halde, Türkiye'nin onuru ve umudu bir İslam alimi 300 gündür demir parmaklıklar arkasında ve TECRİTTE bulunmaktadır. 

Bu zulüm, yöneticiler açısından bir utanç vesikasıdır. Bu utanç onu zindana atanlarla birlikte, bu haksızlığa sessiz kalmayı sürdürenlerin yakasından düşemyecek Türkiye’nin tarihinden de silinmeyecektir.

İslâm tarihine baktığımızda tüm Peygamberlere ve Peygamberimize de türlü iftiralar atılmış, karalama kampanyaları başlatılmıştır. Yine yakın tarihimizde; İslam’ın hakikatlerini hangi alim korkmadan anlatmış ve haksızlıklara, yanlışlara karşı çıkmışsa türlü sıkıntılara uğramıştır. Tarih boyunca Âlimlerimizden, Salihlerden niceleri, doğruları anlattıkları için zulümlere maruz kalmadılar mı? Zulümler, iftiralar bu davanın erlerinin bitmeyen çilesi olmadı mı? Hatta İslam’ın hakikatleri uğrunda nice şehitler vermedik mi?

Dün Bediüzzamanlara, Atıf Hocalara yapılan haksızlık, bugün de Alparslan Hocamıza yapılmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de Hakkın sesi kısılmak istenmektedir. Bunlar da gösteriyor ki Hakikat yolunun yolcularının kaderinde iftiralara uğramak, zindanlara atılmak varmış. Herkesin susturulup korkutulduğu bir dönemde Muhterem Hocamız toplumumuzun menfaati için korkmadan Hakkı konuşmanın, Tevhidi ortaya koymanın ve yanlışlara yanlış demenin bedelini ödemektedir. Ve bugün yani 5 Aralık itibariyle ona yapılan zulüm 300. Günündedir.

Ona yapılan zulmün 300'üncü gününde, biz talebeleri ve sevenleri olarak bu zulmü şiddetle kınıyor ve haksızlığı, hukuksuzluğu bir kez daha duyarlı halkımızın vicdanlarına havale ediyoruz.

Furkan Vakfı TERTEMİZDİR!

Alparslan Hoca TERTEMİZDİR!

Alparslan Hocamız ONURUMUZDUR!

300 gündür tek kişilik koğuşta tecrit uygulanan Alparslan Hocamız derhal serbest bırakılmalıdır.

Zulüm devam ettiği müddetçe onun arkasında durmaya ve desteklemeye devam edeceğiz!

Bu zulüm devam ettiği müddetçe Alparslan Hocanın talebeleri ve Furkan Vakfı gönüllüleri olarak SUSMAYACAĞIZ ve DURMAYACAĞIZ!

Katılımlarınızdan dolayı siz değerli halkımıza teşekkür ederiz.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz