Hala İsrail İle Dost Musunuz? Darbeye Taraftar Mısınız?

Alparslan Kuytul Hocaefendi gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “İsrail Başbakanı Netenyahu, ‘Mursi ile iletişim kurmaya çalıştık ama bizi işgalci görüp Filistin’in kurtuluşuna inanıyordu onun için darbeye katıldık’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Şimdi AKP hükümeti İsrail ile dostuz diyor. Bu açıklamaya rağmen hala dost musunuz? Diyerek AKP hükümetinin cevap vermesini istedi.

Hala İsrail İle Dost Musunuz? Darbeye Taraftar Mısınız?
09 Eyl 2017 09:21:47

Alparslan Kuytul Hocaefendi, “İsrail Başbakanı  ‘Mursi’nin bize düşman olduğunu anlayınca darbeye ortak olduk’ diyor. Mursi’nin devrilmesinin yalnız Mısırlı generaller tarafından olmadığı İsrail’in desteği ile devrildiğini açıkça itiraf ediyor.” diyerek “AKP hükümeti cevap versin. Hala İsrail ile dost musunuz değil misiniz? Darbeye taraftar mısınız değil misiniz? Darbeci misiniz değil misiniz? İsrail ile dostsanız neden size yapılan darbeye karşı bu kadar öfkelisiniz? Darbecileri destekliyor onlarla dost oluyorsanız o zaman size karşı yapılan darbeye neden bu kadar öfkeleniyorsunuz? “ dedi.

Hocaefendi, Netenyahu’nun Mursi'ye yapılan darbeye ortak olduk" sözlerini sert bir şekilde eleştirerek AKP hükümetinin de buna sessiz kalmayıp bu sözlerin onlar için bir fırsat olduğunu ve dostluğu bitirmeleri gerektiğini ifade etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ‘nin “İsrail Başbakanı Netenyahu, ‘Mursi ile iletişim kurmaya çalıştık ama bizi işgalci görüp Filistin’in kurtuluşuna inanıyordu onun için darbeye katıldık’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevap:

İsrail Başbakanı  ‘Mursi’nin bize düşman olduğunu anlayınca darbeye ortak olduk’ diyor. Mursi’nin devrilmesinin yalnız Mısırlı generaller tarafından olmadığı İsrail’in desteği ile devrildiğini açıkça itiraf ediyor.

Şimdi AKP hükümeti İsrail ile dostuz diyor. Bu açıklamaya rağmen hala dost musunuz? Açıklayın.

Rabia işareti yaptınız yıllarca, Mursi’yi desteklediniz. Evet olması gerekeni yaptınız yanlış yaptınız demiyorum. Ama şimdi o desteklediğiniz Mursi’yi (ki desteklemeniz gerekirdi) deviren alçak  Sisi’nin İsrail tarafından desteklendiği ve darbeyi de İsrail’in yaptığı İsrail’in başbakanı tarafından itiraf ediliyor. Hala İsrail dostumuz diyor musunuz? Hala Coca-Cola fabrikası açmaya devam edecek misiniz? Hala İsrail ile bütün ilişkilerinizi sürdürecek misiniz? Bütün anlaşmaları devam ettirecek misiniz? Ya ‘Mursi’nin devrilmesi iyi oldu görüşümüzü değiştirdik, darbe taraftarıyız’ deyin.  Yada İsrail ile dostluğunuzu kesin.

İsrail Mursi’yi deviren darbenin kendileri tarafından olduğunu açıkça itiraf etti. Zaten bilinen bir gerçekte itiraf edilmiş oldu. Sadece elimizde delil yoktu işte delil.

Şimdi bu İsrail Devleti ile AKP hükümeti hala dost mudur? Açıklasın. İsrail ile dostuz derken bunun bedeli olmalı. Dostuz derken herşeyi bilerek söylemelisiniz. İsrail’in Filistin de yaptıklarını düşünerek, Mısır’da yaptırdığı darbeyi düşünerek, tüm dünya da özellikle İslam aleminde kaynattığı kazanları, bozduğu ahlakı, teröre verdiği desteği, Türkiye’nin topraklarında da gözü var ayrıca her şeyi düşünerek konuşmalısınız. Bunların hepsini kabul ediyorsanız hala dostumuz diyorsanız o zaman bu açıkça ifade edin Müslüman kesim de sizinle dostluğunuzu bitirsin. Dostuz dediniz siz o zaman Mursi’ye düşmansınız. İşte açıkça diyorlar ki biz Mursi’nin bizi sevmediğini anlayınca darbeye ortak olduk.

Bakın İsrail Başbakanı: "Mursi ile 2012 yılında birçok kez iletişim kurmaya çalıştık. Ancak bu yönetim bize, kardeş bir Arap ülkesini işgal etmiş bir düşman olarak bakıyordu. Mursi bize karşı olan düşmanlığı gizlemedi dedi ve şöyle devam etti: Bizim iyiliğimizi istemeyen ve düşmanlık eden bu yönetimi ortadan kaldırmak için bir yolunu bulmak gerekiyordu. Ayrıca Gazze ile ilgili konuşmasını gördükten sonra buna kesin kanaat getirdik. Bu yüzden darbeye ortak olduk."

AKP hükümeti cevap versin. Hala İsrail ile dost musunuz değil misiniz? Darbeye taraftar mısınız değil misiniz? Darbeci misiniz değil misiniz? İsrail ile dostsanız neden size yapılan darbeye karşı bu kadar öfkelisiniz? Darbecileri destekliyor onlarla dost oluyorsanız o zaman size karşı yapılan darbeye neden bu kadar öfkeleniyorsunuz?

Çıksınlar desinler ki biz bilmiyorduk madem Mısır’da darbe yapılmasına ve binlerce insanın şehit edilmesine sebep olmuşlar. O halde dost değiliz desinler bu kara lekeden kurtulsunlar. Bu onlar için bir fırsattır. Dostuz dediler tarihi bir hata yaptılar. İsrail başbakanının bu sözlerini bahane edip dostluğu bitirsinler. Bu tarihi lekeyi belki birazcık olsun alınlarından silerler. Bu onlar için bir fırsattır. Ama değerlendireceklerini hiç zannetmiyorum.



0 Yorum

Yorum Yaz