"Halk, partili Cumhurbaşkanlığına sıcak bakıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır' dediği partili Cumhurbaşkanlığının halk tarafından desteklendiğini belirterek 'meydanlara çıkmamızın önünde engel yok' dedi.

"Halk, partili Cumhurbaşkanlığına sıcak bakıyor"
22 Oca 2017 11:42:46

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nın halk tarafından desteklendiğini belirterek, meydanlara çıkmasının önünde engel olmadığını söyledi.

Afrika ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Şu anda bizim meydanlarda almamıza mani bir hal yok. Birçok etkinlikler olacaktır. Arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaparız, şu an meydanlardayım. Bunun değerlendirmelerini yaptıktan sonra kararımızı veririz. Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı olarak, cumhurbaşkanlığı üzerinde geleceğin hazırlandığı süreç bizi de ilgilendirecektir” dedi.

‘Anketler var ama açıklamak için erken’

Referanduma ilişkin anketlerin bulunduğunu ancak bunları açıklamak için erken olduğunu kaydeden Erdoğan, “Halkımızın, milletimizin referandum ile birlikte Türkiye’de özellikle partili cumhurbaşkanlığına sıcak baktığı, ciddi manada bir oranla yaklaştığını görüyoruz. Böyle bir olmazsa, biz de böyle bir şey içinde olmayız” diye konuştu.

‘Hemen seçime gidilmeyecek’

Yeni sistemde MHP’den de bakanların bulunacağına ilişkin iddialar üzerine konuşmak için erken olduğunu söyleyen Erdoğan, anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesi halinde hemen başkanlık seçimine gidilmeyeceğini dile getirdi: “Bu sürecin parlamento aşaması başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Şimdi ise gerçek sahibine gideceğiz. Milletimizin referandum kararıyla ilgili vereceği kararı görmemiz lazım. Bunu gördükten sonra milletimiz bu referandum kararını onaylıyorsa, hemen seçim söz konusu değil. Ondan sonra seçim süreci var. Şu anki görüntüsü 2019. Tekrar millete gidilecek, millet ne karar verecek.”

‘Rejim değil, sistem değişikliği’

Cumhurbaşkanı, yeni sistemde Türkiye’nin performansının artacağını savunarak, ‘tek adam’ eleştirilerine de yanıt verdi: “Biz idarede, her ne kadar birileri rejim diyorsa da bu bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği de kısa süre önce başlamış değil, Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır bu iş. Tek adam, tek adam diyorlar ya Cumhuriyet’in kuruluşunu bilmezlerse, bunu bilmezler.”

 



0 Yorum

Yorum Yaz