Hamas: İhlallerle mücadele için en iyi yol kapsamlı direniş

Siyonist İsrail Rejimi'nin Kudüs ve El-Halil’deki ihlallerine dikkat çeken Hamas, "İhlallerle mücadele için en iyi yol kapsamlı direniş" açıklamasında bulundu.

Hamas: İhlallerle mücadele için en iyi yol kapsamlı direniş
23 Nis 2019 12:10:50

İslami Direniş Hareketi Hamas liderlerinden Abdurrahman Şedid, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarını yoğunlaştırmalarının ve işgal yönetiminin İbrahim El-Halil Camii’ni iki gün süreyle kapatmasının kutsal mekanların korunmasının dini ve milli bir görev olduğunu gösterdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Şedid, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal hükümetinden bir bakanın onlarca Yahudi yerleşimci eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesinin mevcut işgal hükümetinin her türlü fanatikliği desteklediğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’da emrivaki oluşturmaya çalıştığına dikkat çeken Şedid, buna karşı koymanın en uygun yolunun kapsamlı bir direniş olduğuna işaret etti.

Şedid, Kudüs halkından Mescid-i Aksa’ya giderek Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı nöbet tutmalarını istedi.

Kudüs halkının Mescid-i Aksa’yı savunmakla müjdelendiğini kaydeden Şedid, Mescid-Aksa’nın kapılarına yerleştirilmek istenen kapı tipi dedektörlere karşı verilen mücadelenin ve Er-Rahme Kapısı direnişinin Kudüs halkının daima zafer kazandığını gösterdiğini dile getirdi.

Ürdün’e, Arap Birliği’ne, İslam İşbirliği Teşkilatı’na seslenen Şedid, işgalcilerin Kudüs ve El-Halil’de kutsal mekanlara yönelik ihlallerine son vermek üzere acilen harekete geçmelerini istedi.



0 Yorum

Yorum Yaz