Hamas lideri Hayye: Arap rejimlerinin maskesi düştü

İslamî Direniş Hareketi Hamas liderlerinden Halil El Hayye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arap rejimlerine sert sözlerle yüklenen Hayye, "Direnişe destek vereceklerine İsrail'in arkasında koşuyorlar, Arap rejimlerinin maskesi düştü" ifadelerini kullandı.

Hamas lideri Hayye: Arap rejimlerinin maskesi düştü
17 Kas 2017 11:45:19

İslamî Direniş Hareketi Hamas Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Filistin davasının şu anda tasfiye tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirti.

Arap ülkelerinin Filistin davasına ve Filistin halkına destek vermek yerine işgalci İsrail rejiminin arkasında koştuğunu kaydeden Hayye, Arap rejimlerinin maskelerinin düştüğünü ifade etti.

Hamas’ın El-Bureyc Mülteci Kampı teşkilatının ulusal uzlaşıdaki son gelişmelerle ilgili olarak düzenlediği buluşmaya konuk olarak katılan El-Hayye “Filistin davası tehlikede, yerleşim inşaatları toprağımızı yutmaya devam ediyor, işgalci ise ‘yerleşim birimleri kaldırılmayacak, El-Ağvar sınırlarını ve birleşik Kudüs ’ü tanımam, mültecilerin ülkelerine dönmeyecek’ diyor. Bütün bunlar Amerika’nın öncülüğünde yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hamas lideri, direnişin Arap rejimleri için önemsiz olduğunu vurguladı. İşgalci İsrail Rejimi'nin bölgede suni düşmanlar üretmeyi başardığını ve mezhepçiliği körüklediğini belirten El-Hayye, “Direniş, uzun süredir direnişi desteklediğini iddia eden Arap rejimlerinin maskesini düşürdü. Halkımız olup bitene karşı çıktığı için şu anda kuşatma altında. Bugün bir çıkışın bulunması, direnişin korunması ve yükün de hafifletilmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Kahire görüşmelerine de değinen El-Hayye, yakında görüşmelerin başlayacağını ve burada büyük dosyaların ele alınacağını, yapılacak seçimlerden korkmadıklarını, direnişin silahının ise işgal var oldukça var olacağını ve asla pazarlık konusu yapılamayacağını kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz