Hamas sözcüsü Ebu Zuhri: Sultan 2. Abdulhamid Herlz'in isteğini kabul etmedi

Sultan Abdulhamid'in Siyonistlerin teklifini kabul etmediğini hatırlatan Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, Yahudilerin kendilerine bir vatan kurması için İngiltere'ye yöneldiğini aktardı.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri: Sultan 2. Abdulhamid Herlz'in isteğini kabul etmedi
03 Kas 2017 08:08:53

Balfour Deklarasyonu'nun 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle İstanbul'da düzenlenen "Cihannuma Fikr'İstanbul Buluşması" etkinliğine katılan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı konuşmada, "Projemiz, İsrail işgaline karşı direnişe bağlı kalmaktır. Bu amaçla, silahlı eğitimlere devam ediyoruz ve bazısilah modellerini üretiyoruz. Kullandığımız füzelerin birçoğu Gazze'de üretiliyor." dedi.

"Siyonist hareket Filistin topraklarını işgal planı yaparken biz İsrail işgalini sonlandıracak plan yapamıyoruz çünkü devletler Siyonist hareketi her alanda destekledi, biz ise bize dost olmayan bir ortamda çalışıyoruz." ifadesini kullanan Ebu Zuhri, Hamas olarak Filistin halkının topraklarında direnmesi ve ülkenin kurtulacağı gün gelinceye kadar silahını bırakmaması için çalıştıklarını kaydetti.

Sultan 2. Abdulhamid Herlz'in isteğini kabul etmedi

Balfour Deklarasyonu'nun tarihinden bahseden Ebu Zuhri, Yahudilerin İngiltere'den yardım istemeden önce Osmanlı Devleti'ne müracaat ettiğini, Siyonizm'in kurucusu Teodor Herlz'in, Sultan 2. Abdulhamid'i ziyaret ederek ondan Yahudilerin Filistin'e göç etmesine izin vermesini istediğini ve bu amaçla da kendisine Osmanlı'nın borçlarını kapatmayı teklif ettiğini belirtti.

Sultan Abdulhamid'in Siyonistlerin teklifini kabul etmediğini hatırlatan Ebu Zuhri, Yahudilerin kendilerine bir vatan kurması için İngiltere'ye yöneldiğini aktardı.

Ebu Zuhri, Yahudiler için milli bir vatan kurmaktaki amacın, Arap ülkelerini özellikle de Asya ile Afrika'yı birbirine bağlayan Filistin'i parçalamak olduğunu ifade etti

Ecdadımız siyonistlere toprak dahi vermezken bugün İşgalci İsrail'e bırakın toprak vermeyi dost ve müttefik olarak kabul edildiğini görüyoruz. 

Etiketler:   bolfour


0 Yorum

Yorum Yaz