Hindistanlı İslam alimi vefat etti

Arapça, Urduca ve İngilizce dilleriyle gittiği her yerde İslam’ı anlatan Hindistanlı büyük İslam alimi Şeyh Muhammed Ahter Rıza Han el Kadiri vefat etti.

Hindistanlı İslam alimi vefat etti
22 Tem 2018 17:44:44

Geçen asrın Hindistan’ın önde gelen alimlerinden Şeyh Ahmet Rızahan ‘ın torunu ve Kadiri tarikatının Birileviyye kolunun liderliğini yapan Şeyh Muhammed Ahter Rıza Han el Kadiri’nin vefat ettiği bildirildi.

Binlerce kişinin katıldığı törenle Şeyh Muhammed Ahter Rıza Han, son yolculuğuna uğurlandı. Yakınları, sevenleri ve mürşitleri İslam âliminin tabutu başında dualar etti.

Şeyh Rıza Han, ömrü boyunca bölgenin önce gelen âlimlerinden ilim tahsil etti ve talebeler yetiştirdi. Yaşamını İslamiyeti tebliğ etmeye adayan Şeyh Rıza Han, Arapça, Urduca ve İngilizce vaaz eder ve kitap telif ederdi.

İslam kültürünün, Kur'ân-ı Kerim'den sonra en güvenilir ve en sahîh kitabı olarak kabul edilen Sahihi Buhari hadis kitabına da açıklayıcı nitelikte bir şerh yazmıştı. Sahihi Buhari,  İslam alimlerine göre, sırf sahih hadisleri bir araya toplamak için yazılmış sahih hadisler kitabıdır.

 


0 Yorum

Yorum Yaz