Hukuksuzca Gözaltına Alınan Furkan Gönüllüleri Soruyor: Hangisi Suç?

Furkan Gönüllüleri artan zulümlere dikkat çekmek için ve 1 yıldır tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaya özgürlük için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunun üzerine çevreye hiçbir zarar vermemelerine rağmen hukuksuzca gözaltına alınan gönüllüler twitterda “Soruyoruz HangisiSuç” etiketi açtı.

Hukuksuzca Gözaltına Alınan Furkan Gönüllüleri Soruyor: Hangisi Suç?
11 Şub 2019 22:28:35

30 Ocak şafak operasyonundan bu yana faaliyetlerine bir an olsun ara vermeyen Furkan Gönüllüleri, yaklaşık 1 yıldır ‘Alparslan Kuytul’a adalet ve özgürlük’ eylemleri ile Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenlediler.

Furkan Gönüllüleri hukuki çerçevede kitap okurken, yürürken, lokum dağıtırken, balon uçururken, çorba dağıtırken, adalet ve özgürlük beklerken çevreye hiçbir zarar vermemelerine rağmen sık sık polis engeliyle karşılaştı ve gözaltına alındılar.

Yaklaşık 8 aydır aralarında bebek ve çocuklu annelerin de bulunduğu yüzlerce kişi, yaptıkları zararsız etkinlikler sebebiyle saatlerce gözaltında tutularak mağdur edildi, hakarete uğradı, ifade verilmeye zorlandı. Hatta özgürlük için yürüyenler mahkemelik oldu.

Bunun üzerine Furkan Gönüllüleri bugün twitterda Soruyoruz HangisiSuç etiketi açarak yaptıkları etkinliklerin hukuki çerçevede, sessiz ve zararsız olduğunu ve toplumun faydasına olan etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Açılan etikette kullanıcılar trajikomik olayları mizaha çevirdikleri videoları paylaştılar. Ayrıca tüm engellemelere rağmen, hakları olan adalet ve özgürlük mücadelelerinden hiç vazgeçmeyeceklerini de vurguladılar.

Etiket Türkiye gündeminde yoğun ilgi görerek üst sıralarda yerini korudu.


 


 


 



0 Yorum

Yorum Yaz