Hükümet, 'Kudüs Eylemi'ne terör dedi, Filistinliler cevap verdi

Hamas Hareketi, Başbakan Binali Yıldırım ve yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından Kudüs’te 4 Siyonist askerin ölümüyle sonuçlanan eylem hakkında yapılan açıklamayı kınadı.

Hükümet, 'Kudüs Eylemi'ne terör dedi, Filistinliler cevap verdi
10 Oca 2017 15:52:55

Kudüslü bir gencin Siyonist askerleri hedef alarak düzenlediği operasyon sonucunda 4 Siyonist asker hayatını kaybetmiş, 15’ten fazlası da yaralanmıştı.

Hareket adına açıklama yapan Hazım Kasım “Filistin halkının topraklarının işgali karşısında ortaya koyduğu direniş bu halkın meşru hakkıdır, uluslararası kanunlar tarafından da garanti altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarına cevaben asıl terörün işgalci İsrail tarafından Filistin halkı aleyhinde uygulandığına işaret eden Kasım “Bu zamana kadar Türkiye’nin hem cumhurbaşkanı, hem hükümet hem de halk nezdinde Filistin davasına olan desteğini, işgalci güçlerin saldırılarının karşısında yer almasını ve ambargoyu kaldırmak için ortaya koyduğu çabaları takdir ile karşıladık” ifadelerini kullandı.

İslami Cihad: Bu kabul edilemez

Başbakan Binali Yıldırım Kudüs’te Kudüslü bir genç tarafından düzenlenen operasyonu kınamış ve operasyonda hayatını kaybedenler için üzgün olduğunu açıklamıştı. Mehmet Şimşek ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Kudüs’te düzenlenen terör eylemini kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Yaptığı paylaşımın ardından açıklama yapan Şimşek bu paylaşımı eylemin DAEŞ tarafından yapıldığı yönünde ortaya atılan iddiaların ardından yaptığını ifade etmişti.

Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada ise Başbakan ve yardımcısının yaptığı açıklamaların “kabul edilemez” olduğu ifade edildi. Hareket sözcüsü Davud Şihab’ın Facebook’taki sayfasından yaptığı açıklamada “Kudüs’te düzenlenen bu kahramanca eylemin Türkiye Başbakanı ve yardımcısı tarafından kınanması kabul edilebilir değil!” ifadelerine yer verildi.

Bu Askerler Mavi Marmara'da Katliam Yapanlar

Açıklamanın devamı şöyle: “Eylem sonucunda hayatını kaybeden İsrailli askerler Mavi Marmara gemisinde de yer alan ve Türk katılımcıları şehit eden askerler… Bu operasyon, Kudüs’ü Yahudileştirmeye çalışan, kutsal değerlere saldıran Siyonist askerleri hedef almıştır. Bu yüzden bu açıklama asla Filistin davasına hizmet etmemektedir.”



0 Yorum

Yorum Yaz