Hükümeti Bu Kararından Dolayı Tebrik Ediyorum

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen; Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle okullarda kız erkek ayrı mescit açılması kararını ve Doğu Perinçek’in bu kararın iptali için Danıştay’a başvuracağını bildirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna verdiği cevapta ; “Ben bu kararı bir Müslüman olarak elbette destekliyorum. İnşallah gerçekleşir engellenmez.” diyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümeti Bu Kararından Dolayı Tebrik Ediyorum
01 Tem 2017 13:29:56

Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle okullarda kız erkek ayrı mescit açılması kararını ve Doğu Perinçek’in bu kararın iptali için Danıştay’a başvuracağını bildirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Daha evvel başörtüsü meselesini hallettikleri zaman hükümeti bu kararından dolayı tebrik ettiğimi söylemiştim. Bu kararından dolayı da tebrik ediyorum.

Doğu Perinçek’in başvurmasını da normal karşılamak lazım. Danıştay’a da başvurur gücü yetse anayasa mahkemesine de götürür. Herkes kendisine yakışanı yapar. Kendi düşüncesine inancına göre herkes mücadelesini verir. Buna şaşmamak lazım.

 

Her şey hükümetin kontrolünde de değil. Bir takım derin güçler okul müdürlerine talimat verebilir, Hükümetin bunun peşinde olması takip etmesi gerekir.

 Ben bir Müslüman olarak bu karardan elbette memnunum. İnşallah gerçekleşir, inşallah bir takım güçleri müdahalesiyle bu karar lafta kalmaz.  Çünkü her şey hükümetin kontrolünde de değil. Bir takım derin güçler okul müdürlerine talimat verebilir, tehdit edebilir, adamın asabını bozmayın diyebilir. Yapmayacaksın diyebilir. Yapmış gibi göstereceksin de diyebilir.Hükümetin bunun peşinde olması takip etmesi gerekir.

Çünkü yanlış hatırlamıyorsam gece saat 11 den sonra içki satışı yasaklanacaktı. Ben her zaman eve geç gidiyorum saat bir de iki de, bizim evin orda bir tane tekel bayii var saat bir buçukta ikide ben çok görüyorum satış yapmaya devam ediyor. Kanun yürürlükte değil. Lafta kalmış bir kanun. 11 e kadar adam zaten alacağını alır. Bu önemli bir kanunda değil de. Göstermelik bir kanundu sadece o da yürürlükte değil. Şimdi bu da öyle olmasın. Okul müdürlerinden bir direnç olabilir. Milli Eğitim Müdürlerinden bir direnç olabilir. Bir takım güçler direnin diyebilir. Bunun kontrol edilmesi gerekir.

 Benim oğlum bu yıl beşi bitirdi. Okulda namaz kılmaya çalışıyor. Oğlum dedim öğretmene sor mescit var mı? Din dersi öğretmenine soruyor. Bilmiyorum diyor. Ben bir arkadaşı gönderdim git bak gerekirse müdürle konuş varsa bir yer çocuk orada namazını kılsın dedim. Gitti görüştü müdür yerimiz var demiş göstermiş. Bakın din dersi öğretmeni bilmiyor.  Ya kendisi de kılmıyor ya da din dersi öğretmeni çocukları namaza götürdü, mescidi gösterdi demesinler diye.

 Din dersi öğretmeni ne yapar? Sadece bilgi olarak verir ama pratiğini yaptıramaz abdest almayı öğretemez. Yani eğitim yapmaz öğretim yapar.

Eğitim yaptın bizzat gösterdin demesinler diye de göstermemiş olabilir. Bilemiyorum kalbini. Ya da yeni tayini çıkmış bilmiyor olabilir. Her neyse.   Ama birçok öğretmen gerçekten de bilmiyor. Talebelerde bilmiyor.

 Şimdi böyle daha aleni olursa belki bazı müdürler yapmış bazıları yapmamıştı, belki de kimsenin kullanmadığı pis bir yere yapmıştı, herhalde şimdi biraz daha büyütülecek. Herkeste bilecek hiç olmazsa namaz kılmak isteyenlerde namazını kılabilecek.

 Ben bu kararı bir Müslüman olarak elbette destekliyorum. İnşallah gerçekleşir engellenmez. 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi 07 Mayıs 2017 19:46:00

    seni bir anlayamadım kimi tutuyorsun


Yorum Yaz