Hulusi Akar'dan 'İdlib' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, "İdlib'deki askeri pozisyonumuzla ilgili faaliyetlere bugüne kadar olduğu gibi Rusya ile koordineli şekilde devam edilecek" dedi.

Hulusi Akar'dan 'İdlib' açıklaması
18 Eyl 2018 20:38:03

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki son durum ve Soçi mutabakatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. "İdlib'deki askeri pozisyonumuzla ilgili  faaliyetlere bugüne kadar olduğu gibi Rusya ile koordineli şekilde devam  edilecek "(Soçi'de varılan mutabakat) Konuya taraf  ülkeler ve bölge halkı için önemli bir kazanımdır." diyen Akar, bazı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği yemekteki konuşmasında, uluslararası güvenlik ve istikrarın önemli risklerle karşı karşıya kaldığı bir dönemden geçildiğini  belirtti.
 
Türkiye'nin aynı anda birden çok tehditle mücadele ettiğini vurgulayan  Bakan Akar, "Bir yandan FETÖ, PKK/PYD/YPG/KCK ile mücadele ederken bir yandan da  3 milyondan fazla Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz." diye konuştu.

ÖNCELİK TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ
 
Türkiye'nin sadece Suriye ve Irak'ın değil, tüm komşularının toprak ve  politik bütünlüğüne saygılı olduğunu kaydeden Akar, "Ancak bu ülkelerden ülkemize  saldırı gerçekleştirilmesine sessiz kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız.  Bölgedeki temel hedefimiz barış ve istikrarı sağlamak, terörle mücadele etmektir.  Bunu yaparken de masum insanların, çevrenin, dini ve kültürel yapıların zarar  görmemesi için büyük hassasiyet gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Akar, terör örgütü PKK'nın aynı zamanda YPG demek olduğuna dikkati  çekerek, "Aynı kaynaktan beslenen tek bir terörist yapı. Türkiye ve Irak'ta adı  PKK, Suriye'ye geçince ise adı YPG oluyor. Bölgede bir terör koridorunun  oluşturulmasına, bu kapsamda terör örgütlerinin burayı serbestçe kullanmasına  müsaade etmeyeceğiz." dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz