İç Savaşın Uçuruma Sürüklediği Sudan'ın İçler Acısı Hali

Sudan Gıda Bankası Başkanı İbrahim Muhammed Osman: “Kimsesiz çocuklar sınıfta açlıktan bayılıyordu. Sorunun çözümü için yetim öğrencilerimize sabahları üç hurma dağıtıyoruz. Bu sayede hem açlıkları giderilmiş hem de kan şekerleri dengelenmiş oluyor.”

İç Savaşın Uçuruma Sürüklediği Sudan'ın İçler Acısı Hali
26 Tem 2017 09:15:49
Ülkede 2006’dan bu yana çalışma yürüten Sudan Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerinin ve yetimlerin yardımına koşuyor. Sudan Gıda Bankası Başkanı İbrahim Muhammed Osman, yaptığı açıklamada, Sudan’da iç savaş ve açlık gibi nedenlerle yakınlarını kaybeden ve yetim kalanların sayısının çok fazla olduğunu belirtti.   Osman, “Bu çocukların her biri bizim gelecekteki umudumuz. Onların iyi bir ortamda eğitim görmeleri için elimizden geldiği kadar çabalıyoruz. Kendimizi onlara adadık” dedi. Bölgedeki yetim öğrencilerin çoğunun okula aç gittiğini belirten Osman, “Kimsesiz çocuklar sınıfta açlıktan bayılıyordu. Bu sorunun çözümü amacıyla Sudan Gıda Bankası olarak sabah kahvaltısı projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda belirlediğimiz yetim öğrencilerimize sabahları üç hurma dağıtıyoruz. Bu sayede hem açlıkları giderilmiş hem de kan şekerleri dengelenmiş oluyor” diye konuştu.  

“DÜĞÜNLERDE ARTAN YEMEKLERİ TOPLUYORUZ”

Öğrencilerin, Sudan’ın geleceği olduğunu bildiklerini ve buna göre çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Osman, “Düğünlerde ve otellerde artan yemekleri topluyoruz. Kaplara koyarak öğrencilerin evlerine dağıtıyoruz. Yemeklerin israf olmasını engellerken ayrıca ‘Akşam yemek yiyebilecek miyim’ diye düşünenlerin de yüzünü güldürmüş oluyoruz” şeklinde konuştu. Osman, Türkiye’de 1999’daki deprem nedeniyle yardım gönüllüsü olarak bulunduğunu ve Türkleri çok sevdiğini söyledi.Sudan Gıda Bankası Başkanı Osman, “Türkiye, Sudan’a büyük yardımlar yapıyor. Gerek insani yardımlar gerek eğitim çalışmaları. Gıda Bankası olarak Türklerin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Osman, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile ortak projeler yürüttüklerini ve Türk sivil toplum kuruluşlarıyla da koordineli çalıştıklarını anlattı.


0 Yorum

Yorum Yaz