İçişleri Bakanı Soylu: FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz

FETÖ'ye yönelik büyük bir operasyon hazırlığı olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Soylu, "Bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkede" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu: FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz
10 Şub 2019 20:58:25

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada " FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz. Bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkede." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Görevi gereği veya başka vesilelerle zaman zaman yurt dışına çıktığını veya oralardan gelen heyetleri kabul ettiğini belirten Soylu, o ülkelerin hiçbirinin Türkiye'nin uğraştığı sorunlarla uğraşmadığını söyledi.

O ülkelerin başlarına hiç kimsenin çorap örmediğini, darbeler tezgahlanmadığını ve zarar vermek için terör örgütleri kurdurtmadığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Oysa bizim yakamızdan düşmüyorlar. Yıllardır yaşantımıza, attığımız her adıma müdahale ettiler. Kızlarımızın başörtüsünden, yaptığımız havaalanına kadar her işimize karıştılar; her işimize itiraz ettiler. Bir yandan PKK'yı kurdular, silah verdiler, para verdiler, akıl verdiler, binlerce evladımızı şehit ettiler; öte yandan FETÖ'yü kurdular, beslediler, organize ettiler, 15 Temmuz gecesi üstümüze salıp ülkenin tamamını ele geçirmeye çalıştılar. Yıllardır böyle işlerle uğraşıyoruz. Üretim yapmak isteyen kim varsa, engellediler. Vecihi Hürkuş'tan tutun, Nuri Demirağ'a kadar üretim yapmak isteyen herkesin karşısına türlü engeller çıkardılar."

Türkiye'nin 2002 sonrası dönemini bir "itiraz ve başkaldırı" dönemi olarak nitelendiren Soylu, şunları kaydetti:

"FETÖ'YE YÖNELİK BİR BÜYÜK OPERSYON DAHA HAZIRLIYORUZ"

FETÖ'nün devam ettiğine ve hükümetin zayıflaması için pusuda beklediğine dikkati çeken Soylu, "FETÖ'ye yönelik bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Bu memlekete sahip çıkacak evlatları var. Bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Onların yaptıkları hileleri şeytanlar yapmaz. Öyle hileler ortaya koymuşlar, bu milletin evlatlarını öyle istismar etmişler. Bazıları acıyorlar. Ben de acıyanlara acıyorum. Bir sapığın peşine takılıp gitmek hele bütün bu anlayışı gördükten sonra hala orada ısrar etmek bu suçun ortağı olmaktan başka bir şey değildir. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden, kim ne yaparsa yapsın." ifadelerini kullandı.

Soylu’nun, “onlara acıyanlara acıyorum” ifadesi; "hamile ve bebekli annelerin tutuklanması gibi hukuka uygun olmayan tutuklamaların eleştirilmesine ve mağdurlara acınmasına da mı acıyor?" sorusunu akıllara getirdi.  



0 Yorum

Yorum Yaz