• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • İddianamede dikkat çeken 2. nokta! Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamede tutarsız iki iddia

İddianamede dikkat çeken 2. nokta! Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamede tutarsız iki iddia

16 aydır Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Hoca'nın tutuklu yargılandığı iddianamedeki çelişkili ifadeler, okuyanı şok etmeye devam ediyor. İddianamede yer alan tutarsızlıklardan bir diğeri ise şöyle;

İddianamede dikkat çeken 2. nokta! Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamede tutarsız iki iddia
19 Mayıs 2019 13:45:26

"Benim dosyalarım suç değil, sus dosyası" diyen Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamede, yargılanma gerekçeleri açıkça yazılmış.

Önce vakfın amacının İslam Medeniyeti olduğu hususuna dikkat çekilen iddianamede, bir kaç satır sonra "şüpheli Alparslan Kuytul'un yapmış olduğu bazı konferanslarda mevcut hükümetin siyasi politikalarını eleştirici mahiyette söylemlerde bulunduğu" ifadesine yer verilmesi, tüm yargılama sürecinin asıl amacını gözler önüne serdi.

İddianamenin 18. sayfasında yer alan belgenin ilgili kısmı şu şekilde;



İddianamenin 18. Sayfasında yer alan "İslam Medeniyeti kurmayı amaçlamak" ve "hükümeti eleştirmek" noktalarını hatırlatan Alparslan Hoca, 10 Mayıs mahkemesinde yaptığı savunmada;

"İddianamede ‘İslam Medeniyeti istiyor’ deniyor. Hemen ardından ‘ama hükümeti de eleştiriyor’ deniyor. Evet! Ben İslam medeniyetini istiyorum ve bununla da şeref duyuyorum. Hükümetin de yanlış gördüğümüz icraatlarını eleştiririz doğru gördüklerimizi de ifade etmekteyiz, zaten bu davanın açılmasının asıl nedeni de budur." açıklamalarında bulundu.

İlgili Haber;

Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-1


0 Yorum

Yorum Yaz