İftira Atanlar Bu Fotoğraflara Bakıp Utanmalı!

Tertemiz ve mütevazı bir hayata sahip olmasıyla tanınan Hocaefendi’ye isnat edilen dolandırıcılık suçu tam bir fiyasko çıktı. Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin yaşadığı ev onun bu konuda ne kadar hassas olduğunun delili niteliğindedir. Semra Kuytul Hocahanım'ın instagram hesabından yapmış olduğu paylaşımlarda evinde çekilmiş kareler mütevazi bir hayatı tercih ettiklerini göstermektedir. Eski eşyalı bir eve sahip olduğunu görenlere ise 'iftiracılar bu resimlere bakıp utansınlar' dedirtti.

İftira Atanlar Bu Fotoğraflara Bakıp Utanmalı!
11 Şub 2018 15:46:34

10 gün gözaltında tutulduktan sonra mahkemeye çıkarılarak tutuklu yargılanmasına karar verilen Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Şubat 2018 tarihli mahkemedeki savunma metni okunduğunda hakkında yöneltilen tüm suçlamalara delilleriyle cevaplar verdiği görülmektedir.

Tertemiz ve mütevazı bir hayata sahip olmasıyla tanınan Hocaefendi’ye isnat edilen dolandırıcılık suçu tam bir fiyasko çıktı. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaşadığı ev onun bu konuda ne kadar hassas olduğunun delili niteliğindedir.

Semra Kuytul Hocahanım’ın instagram hesabından yapmış olduğu paylaşımlarda evinde çekilmiş kareler mütevazi bir hayatı tercih ettiklerini göstermektedir.

Eski eşyalı bir eve sahip olduğunu görenlere ise 'iftiracılar bu resimlere bakıp utansınlar' dedirtti.

Hocaefendinin Merak Edilen Evinden Kareler;

Hocaefendi talebelerine sürekli olarak yapmış olduğu derslerde “Bu dava da hizmetçilik makamından başka bir makam yok” diyerek, Allah yolunda menfaat gözetmeden hizmet etmeyi öğretmiştir.

Hocaefendi bu iftirayı mahkemede yapmış olduğu savunmasında kullandığı “Dolandırıcılık diye iddiada bulunan kişi o iddiada bulunana kadar kafama kurşun sıksa daha iyiydi” cümleleri ile şiddetle reddetti.

Vakıftan çıkan 350 bin lira için yaygara koparan yandaş medya sanki kutular dolusu para (!) Hocaefendi’nin evinden çıkmış gibi algı oluşturmaya çalışmaktadır. Hocaefendi savunmasında “Vakfın parası benim evimde mi çıkmıştır? Evimde kaç kuruş olduğunu polisler görmüştür. Vakfın parası sanki evlerimizden çıkmış gibi muamele yapılmıştır” diyerek iftiranın ne kadar mesnetsiz olduğunu ifade ettiği görülmektedir.

Bu iğrenç iftiraların Hocaefendi’ye itibar kaybettirmek ve sevenlerinin azalması için atıldığı anlaşılmaktadır.

Konuyla ilgili sosyal medyada atılan iftiralara karşılık Hocaefendi’nin eşi Semra Kuytul hocahanım twitter hesabından Aaçıkça biliniyor ki; Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin alnı da hayatı da sözü de özü de ak, pak.. Bu süreçte bunu herkes daha iyi anladı. Düşmanları da Hocaefendi'nin ifadesiyle NAMERT ÇIKTI! Bu namertlik de bugün herkes tarafından çok iyi anlaşıldı..” diyerek iftiracılara cevap verdi.

İsnat edilen suçlama ile ilgili Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemedeki savunmasının tamamı;

Dolandırıcılık diye iddiada bulunan kişi o iddiada bulunana kadar kafama kurşun sıksa daha iyiydi. Ben hayatımda vakıftan bir kuruş para almadım, vakfın başkanı da buradadır. Ailemden az bir gelirim vardır, onunla geçinen biriyim. İnsan bu kadar bir insana iftira atmaz. Vakıfta bir para bulunduysa vakfın parası vakfın kasasında bulunmuş, bundan daha doğal ne olabilir. Vakfa soruyorlar bunu muhasebeye sorun burada 20-25 kişinin dolandırıcılıkla ne alakası vardır. Ben yılda bir defa bağış toplantısı yapıyorum ve o baskın yapıldığı gün bağış toplandığı gündür, o paranın çokluğu ondandır. Her zaman öyle bir para yoktur, makbuzları var mı yok mu anlamadan bu iftirayı atmışlardır. Makbuzların olup olmadığını muhasebeye sorun.

Vakfın Parası Benim Evimde Mi Çıkmıştır? Evimde Kaç Kuruş Olduğunu Polisler Görmüştür

Vakfın parası benim evimde mi çıkmıştır? Evimde kaç kuruş olduğunu polisler görmüştür. Vakfın parası sanki evlerimizden çıkmış gibi muamele yapılmıştır. Ben vakıftan hiç para almadım polisler görmüştür. Vakfın parası sanki evlerimizden çıkmış gibi muamele yapılmıştır. Ben vakıftan hiç para almadım. Benim evimdeki eşyalar eski püsküdür. Varsa bir para makbuzu sorulmalıdır. Ne ben ne de diğerleri paraya elimizi vurmayız. Yemin ederim, getirin Kur'an'a el basayım ben parayı görmem. Ben paraya elimi vurmuş değilim. Ben hocaları olarak yılda bir defa konuşma yaparım, ondan sonra inip giderim. Sonrası vakfın başkanı ve muhasebenin işidir. Resmi şeylerdir ben karışmam. Ben hayatımda makbuz doldurmuş değilim. Ben parayı görmüş isem Allah belamı versin. Ben hocayım sadece ders veriyorum. Bir insana bu kadar mı zulüm edilir?



0 Yorum

Yorum Yaz