İki Lise Öğrencisi İntihar Etti

İslam'ın hakim olmadığı günümüz toplumumuzda intihar vakalarında artış görülüyor. Son olarak lise öğrencisi iki kız çocuğu el ele tutuşarak yaklaşık 100 metrelik uçurumdan atlayarak intihar etti.

İki Lise Öğrencisi İntihar Etti
19 Mayıs 2017 10:04:33

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, lise öğrencisi iki kız çocuğu el ele tutuşarak yaklaşık 100 metrelik uçurumdan atlayarak intihar etti. İntihar eden öğrencilerin cesetlerine yaklaşık 3 saatlik çalışmanın sonunda ulaşılabildi.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında kenti kuşbakışı gören Masa Dağı'nda meydana geldi. Muğla'daki çeşitli liselerde eğitim gören 5 öğrenci manzara izlemek için Masa Dağı'na çıktı. Öğrencilerden 18 yaşındaki Yonca Kurt ile aynı yaştaki arkadaşı Melek Basalak, henüz belirlenemeyen bir nedenle el ele tutuşarak yaklaşık 100 metre yükseklikten uçurumdan atladı. Olayı gören ve büyük bir şok yaşayan arkadaşları durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Orada bulunan Melek Basalak'ın kardeşi Dilek Basalak da sinir krizleri geçirdi.

Bölgeye 112 Sağlık ekipleri ve polis ile AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından 2 öğrencinin uçurumdaki cansız bedenlerine ulaştı.

Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından liseli Yonca Kurt ve Melek Basalak'ın cenazeleri otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

 21. Asrın Modern Mutsuzları!

Beşeri düzenlerin insanlarımızdan kopardığı en acı parça iç huzurumuz ve insanlığa en büyük getirisi (!) depresyon oldu… 

 


1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi tanrıbuyurdu 01 Oca 1970 02:00:00

    İntihar ve cinneti tetikliyorrnrnrnrnAntidepresanlar her ne kadar şeker niyetine verilir hale gelse de kullanmadan önce iki kez düşünmek gerekiyor. Zira bu ilaçların bilinçsiz kullanımı dürtü kontrolünün bozulması, hesapsız hareket etme, kolay boşanma, maddi zararlara uğrayacak ilişkilere kolay girme, kontrolsüz cinsel ilişkide artış, saldırganlık, öfke kontrolünde bozulma gibi ciddi yan etkilere sebep oluyor. Halk arasında cinnet olarak bilinen ‘mani’ durumunu da tetikliyor. Bu sebeple ciddi hastalıklar dışında kullanılmaları doğru değil.rnrnDepresyon, ilaçlar piyasaya sürülünce ortaya çıktırnrnBu ilaçların piyasaya sürülmesiyle birlikte giderek artan depresyon teşhisi sayısının kafalarda bir kuşku uyandırdığı görüşünde Doktor Mutluhan İzmir. “1960’ların ortasında tarihte ilk kez antidepresan olarak adlandırılan ilacın piyasaya sürülmesiyle birlikte, depresyon adlı bir hastalık da ortaya çıkıyor ve her yeni ilaç piyasaya sürüldükçe depresyon teşhisinde artış yaşanıyor. Şu anda elimizde antidepresan ilaç olarak adlandırdığımız ve 40 yıl önce ortalıkta hiç olmayan çok sayıda ilaç var ve bunların tedavi ettiğini iddia ettiğimiz depresyon adlı hastalık da 40 yıl öncesine göre binlerce kat artmış durumda.” diyor. Hatta bu durumda depresyonun varlık nedeni bu ilaçlardır demek abartı olmaz, diye de ekliyor.


Yorum Yaz