İlgilenme

Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Davetçilere Notlar

İlgilenme
11 Oca 2017 10:18:23

Manevi Eğitim Şart!

DAVANIN YÜKÜNÜ OMUZLAYACAK OLANLAR


Allah, davasını yüklemek istediği kimselere davayı bir anda yüklemiyor. Onları önce hazırlık aşamasından geçiriyor. Davanın ağırlığını taşıyacak kabiliyete ulaştıklarında onlara davayı yüklüyor.

Allah Azze ve Celle, Peygamberimizi Peygamberliğe nasıl hazırladı? Peygamber olmaya yakın O’na yalnız kalmayı hoş gösteriyordu. Yani O, bir kenara çekilip tefekkür etmek, derin derin düşünmek, Allah’a yaklaşmak, O’na ibadet etmek, haramlardan uzak durmak ve toplumun gidişatı ile ilgili kafa yormak istiyordu. Çünkü toplumun gidişatından memnun değildi. Bu şekilde Allah Azze ve Celle, O farkında olmadan O’nu göreve hazırlıyordu. 40 yaşındayken göreve hazırlanmış olarak kendisine o kutsal görev verildi. Peki, eğitim bitti mi? Hayır, devam etti.

GECENİN BİR KISMINDA KALK


Davaya hazırlığın manevi aşamaları devam ediyor. Allah, kuvveti gece ibadetinde gösteriyor. Bu yolda yol azığınızı alın, benzininizi alın, motorunuzu kuvvetlendirin! Yoksa yarı yolda kalırsınız…

“Ya eyyühe’l Müzzemmil, kum’il leyle ille kalile” “Ey örtüye bürünen Peygamberim! Gecenin az bir kısmı dışında kalk!” Allah bu emirle O’nun şahsında tüm davetçilere yol gösteriyor; Geceleyin örtüyü üzerinden at ve kalk. Gecenin yarısı, yarısından biraz azı ya da yarısından biraz fazla… Bu şekilde kalk ve tane tane Kur’an oku. Çünkü gece okuyuşu daha etkilidir. Namaz kıl ve namazında uzun uzun Kur’an oku. Neden? Çünkü ağır bir dava yükleneceksin… Dayanabilmen için eğitilmen lazım, bugüne kadarki eğitimin yetmez; bir de geceleyin kalkıp namaz kılman, Allah’a yaklaşman lazım, yoksa dayanamazsın!
Allah her gece, gecenin son yarısında en yakın semaya iner; “Yok mu isteyen istediğini vereyim, yok mu dua eden duasına icabet edeyim, yok mu istiğfar eden istiğfarını kabul edeyim?” buyurur. Siz de Allah Azze ve Celle’ye yalvarıp yakarabilmek için geceleyin kalkacaksınız ve secdelerle Rabbinize yaklaşacaksınız. Yemek yemeyen adamın yük kaldırması mümkün olmadığı gibi manevi gıda almayan davetçi de bu yükü omuzlayamaz. 3- 5 yıl değil bir ömür boyu manevi gıda almak zorundayız. Allah’a yakınlaşıp aradaki bağı kuvvetlendirmek zorundayız; yoksa dayanamayız.

ALLAH’IN EĞİTİMİ AŞAMA AŞAMADIR!


Eğitimde merhale merhale ilerlemek Sünnetullah’tır. Allah kulunu merhalelerle olgunlaştırmaktadır. Allah Peygamberimizi çocuklukta haramlardan koruyor. Sonra daha da büyütüyor, toplantılara katılıyor, kararlara imza atıyor. Sonra Hatice annemizle evleniyor. O’nun kervanını götürüp getiriyor, böylece para kazanmayı da, ticareti de öğreniyor. Ticaret yapınca aynı zamanda insanları tanımayı da öğreniyor. Bunların hepsi eğitimdi. Allah böyle büyütüyordu kulunu. Sonra toplumun gidişatından memnun olmadığı için yalnız kalıp düşünmek istiyor. Bunlar da eğitimin bir parçasıydı. Ondan sonra da saatlerce süren gece namazlarıyla eğitimi devam ediyordu. Sonra savaşlar oluyor. Mücadeleler ile sapasağlam bir insana dönüşüyor. Nereden nereye… İnsan eğitim ile aşama aşama meleklerden bile daha üstün olan bir varlığa dönüşüyor. Biz İslam davetçileri de, davetimizin her aşamasında O’nun yaşamını hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadan hayatımızda uygulamalıyız. O’nun gibi, mahlûkat üzerinde uzun uzun tefekkür edecek, toplumun gidişatını, ümmetin içler acısı halini düşünecek ve üzerimizdeki tüm örtüleri sıyırıp harekete geçeceğiz. Efendimizin hayatı Allah’ın eğitim metodunun uygulanışıdır. Biz de yaşadığımız her şeyin, şahit olduğumuz her olayın eğitimimizin bir parçası olduğunu bilmeliyiz.

AH VAH ETMEYECEKSİNİZ!


Allah’ın eğitimi zordur. Pişersiniz… Ama O, en güzel eğitendir. Kendinizi Allah’a teslim edin! O sizi eğitsin… Ve sabredin, sonucu güzel olacaktır…

Allah’a kendinizi teslim edin, Allah sizi eğitsin! Zordur ama dayanacaksınız. Allah’a ‘Ya Rabbi beni eğit’ dediğiniz zaman, zor günleri de beklemeniz lazım. Çünkü Allah kulunun daha çok yükselmesini ister, daha kaliteli hale gelmesini ister. Bir baba nasıl ki çocuğunu zorlar ‘oğlum biraz daha çalış’ der, teşbihte hata olmasın Allah da kulunu daha kaliteli hale getirmek için zorlar. Yükselmek istiyorsanız zor günlere ve zor imtihanlara hazır olmalısınız. Tabi ki Allah, kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, merhametlidir. Aşamalarla eğitir ama yine de çok zordur. Bunu göze alırsanız yükselirsiniz. Allah’a güvenin ve her zorluğa katlanmayı göze alın… Unutmayın ki; “Dava Yükünü Omuzlayacak Erler, Peygamberlerinin izinden yürürler…”

Furkan Nesli Dergisi'nden Alıntıdır



0 Yorum

Yorum Yaz