İnce: Tekrar cumhurbaşkanı adayı olacağım

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, kendisine oy veren 15 milyon insana borcu olduğunu söylerken tekrar aday olacağını söyledi. Seçim süresince bazı hataları olduğunu vurgulayan İnce, "Apolet tartışmasını fazla uzattım. Erdoğan 32 miting yaptı ben 107 yaptım. Yetmez, keşke geceleri de yapsaydım" diye konuştu.

İnce: Tekrar cumhurbaşkanı adayı olacağım
13 Tem 2018 08:08:21

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Habertürk TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

İşte İnce'nin konuşmasından satır başları:

"HATALARIMI BİLİYORUM"

Seçim sürecinde bazı hataları olduğunu itiraf eden İnce, "Hatalarım var biliyorum; Apolet tartışmasını fazla uzattım. Erdoğan 32 miting yaptı ben 107 yaptım, yetmez keşke geceleri de yapsaydım" dedi.

'YENİDEN ADAY OLACAĞIM'

Allah ömür verirse ben yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Bu iş burada bitmez, ben bitti demeden bitmez, bitmeyecek de. Başaracağız, 107 miting olmazsa 307 miting, 50 gün olmuyorsa 500 gün. Gitmediğim il değil köy kalmayacak. Bunu başarmalıyız, benim bu 15 milyona borcum var. Bu partiyi aşan bir durum.

'CHP'NİN TÜZÜĞÜ TEK ADAM TÜZÜĞÜDÜR'

Türkiye'nin yönetim biçimi neyse CHP'ninki de o. CHP'nin tüzüğü de tek adam tüzüğüdür. CHP'nin anayasası tüzüğüdür, Anayasa'dan farkı yok. CHP kadrolarını söylemini tüzüğünü programını yenilemeli aynı şeyleri yaparak farklı sonuç alamazsınız.

-İstanbul Belediye Başkanlığı teklif ederse reddederim. Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum. Ülkeyi artık Başbakan değil Cumhurbaşkanı yönetiyor. Bir siyasi parti liderinin doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyor. Ben cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını yapalım diyorum. Tüzüğümüzü değiştirelim. Bizim tüzükte üyenin milletvekilinin hiçbir hakkı yok, her şeyi MYK belirliyor. Tüzüğü değiştirelim, programı değiştirelim, üye sayımızı arttıralım. Bana sorarsanız bir sandık kurulmalı ve aday öyle belirlenmelidir.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz