İNSAN BİRAZ UTANIR! Sen Son Dakikada Bizim Kaç Tane Konferansımızı İptal Ettin!

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Bakanların toplantılarının iptal edilmesi sonucu ‘Almanya’dan kim istiyorsa Türkiye’de istedikleri gibi açıklama yapabilirler, gelsinler de Türkiye’deki demokratik ortamı görsünler.’ şeklinde açıklamalar yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna bunun halkımıza karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu ve Türkiye’de de birçok konferansın hatta küçük bir programın dahi çeşitli yöntemlerle son dakika da iptal edilerek özgürlüklerin kısıtladığını ve baskının arttığı ifade etti.

İNSAN BİRAZ UTANIR! Sen Son Dakikada Bizim Kaç Tane Konferansımızı İptal Ettin!
04 Mar 2017 14:56:01

                         

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam (03.03.2017) gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından soru cevap bölümüne geçilmesi ile kendisine yöneltilen “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçinin toplantılarının iptal edilmesi sonucu ‘Almanya’dan kim istiyorsa Türkiye’de istedikleri gibi açıklama yapabilirler, gelsinler de Türkiye’deki demokratik ortamı görsünler.’ şeklinde açıklamalar yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna bunun halkımıza karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu ve Türkiye’de de birçok konferansın hatta küçük bir programın dahi çeşitli yöntemlerle son dakika da iptal edilerek özgürlüklerin kısıtladığını ve baskının arttığı ifade etti.

 

İNSAN BİRAZ UTANIR!

Sen son dakika da bizim kaç tane konferansımızı iptal ettin ?(!)

Ben Türkiye’nin bir bakanına bunun yapılmasını istemem bu halkımıza yapılmış bir saygısızlıktır. Biz bunu söyleyebiliriz ama bu hükümetin mensupları bunu söylemeyez. 

Çünkü sizler o kadar çok kişiyi susturdunuz ki, o kadar çok konferansı iptal ettiniz ki, şimdi sizin de başınıza geldi! Allah’ın tokadını yediniz.

Allah size göstermek istedi. Ben o bakanı kastetmiyorum adalet bakanının konferansların iptaliyle bir alakası yok. Bu iş içişleri bakanlığı ile alakalı. Bu işler valilik yolu ile, emniyet yolu ile hallediliyor bunu biliyoruz.

‘ALLAH’IN KULU OLUN DEMİŞTİM.

Valilik’in bile çoğu zaman haberi olmuyor. Tüm şehirlerin emniyetinin güvenlik şubesi bu işi yapıyor. Talimat veriliyor, onlar da diyor ki; “Biz emir kuluyuz ne yapalım.” Ben böyle konuşanlara yılar evvel ‘Allah’ın kulu olun demiştim. Ama onlar hala emir kuluyuz demeye devam ediyorlar.

Siz Türkiye’de fikir özgürlüğüne önem veriyor musunuz gerçekten?

Hepiniz görüyorsunuz yalnız bizim değil birçok kimsenin konferansı iptal olmuyor mu?

Meral Akşener bir düğün salonunda parti toplantısı yapacaktı, şalterini indirmediler mi?

Bu ayıptır, görüşü ne olursa olsun bir toplantı yapıyor. Sen bir toplantıdan bu kadar mı korkarsın?

Şimdi o şalter kimin emri ile indi? Bunu herkes biliyor ama kimse dillendirmiyor.

Şu anda Türkiye gazeteci,  fikir adamlarını susturma ve cezaevine attırma konusunda en ön sırlarda!

Gazeteci,  fikir adamlarını susturma ve cezaevine attırma konusunda ya birinciyiz ya da ikinciyiz!

Ve gelmişler Almanya’ya demokrasi veriyorlar. Almanya’nın yaptığını elbette ki kabul edemeyiz.

 AMA ALMANYA ŞU MESAJI VERİYOR ;

“Sen Türkiye’de herkesi susturursan bende sana burada konferans yaptırtmam.”

Ben buna benzer gelişmelere bakarak, 2016 yılında iki defa “Bu hükümetin kalemi kırılmıştır” dedim.

Başka devletlerin hükümete karşı aldığı tedbirler bunu gösteriyor dedim.  Bana demedik laf bırakmadılar.

Şimdi bir ülkenin bakanının konferansı ya da toplantısı engelleniyorsa bu ne demek?

Bu Alman devletinin Türk hükümetine tepkisi değil midir? Bu bir mesaj verme değil midir? Yani kim gelirse gelsin, hükümetten biri gelirse konuşturmayacağız mesajı değil midir? Sen Türkiye’de herkesi susturursan bende seni böyle sustururum mesajı değil midir?

TÜRKİYE’DE HERKES İSTEDİĞİ GİBİ KONUŞABİLİYORMUŞ!

 Bakın yarın ki bayan programı bir çay programıydı, engellediler. Güvenlik şube diyormuş ki; Dernek’te yapın. Adıyaman dernek binasını görenleriniz bilirler 60-70 kişinin sığabileceği küçücük bir salonu var. Neden daha büyük bir yerde izin vermiyorsun sanane. Ben orayı tutmuşum parasını vermişim sanane. Büyümeyin diyor yani izin veriyoruz dedikleri bu küçük olursa olur büyüdüğü zaman izin vermeyiz. Küçük kalmamızı istiyorlar.

Allah’ın büyüteceğini kimse küçültemez.

 



0 Yorum

Yorum Yaz