İnsan Vücudunun Mucizevi Özellikleri

Yaratılmışların en şereflisi olan insanoğlu dünyanın en karmaşık ve ilginç yapısına sahiptir. Bilim insanlarının yüzyıllardır araştırdığı insan vücudu hakkında her geçen gün yeni bir gerçek daha ortaya konuluyor. Yine de kendimize dair hala cevaplayamadığımız onlarca soru var. Mucizevi özelliklerle yaratılan vücudumuzun limitlerini de tam olarak bildiğimiz söylenemez. İşte insan vücudunun dünyanın en gizemli sistemi olduğunu gösteren ilginç bilgiler.

İnsan Vücudunun Mucizevi Özellikleri
03 Ara 2018 14:38:28

1. Beyniniz dünyanın en büyük flash belleği
Beyninizin hafıza kapasitesi 3 adet 1,000 terabaytlık (yaklaşık 3 petabaytlık) harici hafıza birimi kadar alana sahiptir. Bu da yaklaşık 3,072,000 gigabayttır. 25 yaşında maksimum seviyeye ulaşan hafıza kapasitesi, eğer zihninizi eğitmezseniz yaşlandıkça azalıyor.

2. Vücudunuz su altındayken boğulmanızı engellemek için dolaşım hızını yavaşlatabiliyor
Dalış efekti de denilen bu özellik sayesinde suya battığınızda beyniniz kalp atım hızını yavaşlatma emri veriyor. Derine dalmaya devam ettikçe kalp atış hızı da yavaşlamaya devam ediyor. Böylelikle vücut, organlara giden oksijen seviyesini korumaya çalışıyor.

3. Bebekken inanılmaz derecede güçlüydünüz
Yeni doğmuş bebekler kendi ebatlarına göre oldukça güçlüler. Örneğin, bebekler bir barfiks demirini tutarsa oldukça uzun bir süre boyunca asılı kalabilirler. 3 aylık olduktan sonra ise bu güçlü tutma refleksi etkisini kaybediyor.

4. Kan damarlarımız Dünya’nın çevresini 2.5 tur dönecek kadar uzun
Yetişkin birinin vücudundaki tüm damarların toplam uzunluğunun yaklaşık 100.000 mil olduğu tahmin ediliyor. Aynı zamanda kalbimiz, ömrümüz boyunca ortalama olarak 5.7 milyon litre kan pompalıyor. Bu miktar, 3 olimpik yüzme havuzunu doldurmaya yetiyor.

5. Erkekler de süt üretebiliyor
Tüm memeliler, cinsiyet ayrımı olmaksızın, süt bezlerine, süt kanallarına ve meme ucuna sahip. Dolayısıyla erkekler de süt üretebiliyor. Hormonal dengesizlik de bu gibi sonuçlara sebep olabiliyor.

6. Rüyalarınızın rengi, izlediğiniz televizyona göre değişebiliyor
Araştırmalar, çocukken izlediğiniz televizyonun rüyalarınızın rengini değiştirebileceğini öne sürüyor. Çocukluğunda renksiz ekran televizyon izleyen bireyler, siyah beyaz rüyalar görebiliyor. Renkli televizyonları izleyerek büyüyen çocuklar ise renkli rüyalar görüyorlar.

7. Kaslarınız tonlarca ağırlığı kaldırmaya uygun
1982 yılında Angela Cavallo, 1964 model bir Chevrolet Impala’yı kaldırdı. Bu yalnızca bir örnek. Vücudumuzda 640 kas var ve limitlerini henüz keşfetmemiş olabiliriz.

8. Vücudunuz aynı zamanda bir mukus makinesi
İnsan vücudu, henüz bilmediğimiz birçok mucizeye daha sahip. Örneğin, bir yetişkin günde ortalama 1.5 litre mukus salgılıyor. Bu miktarın büyük bir kısmını yuttuğumuz için farkında bile değiliz. Ek olarak 1 litre salya, 3 litre mide öz suyu, 3.5 litre bağırsak sıvısı ve 1 litre safra suyu salgılıyor.

9. Beyninizin sıvısı burnunuzdan akıyor olabilir
Kulağa ilginç gelse de burnunuzdan akan mukusun yanında bir miktar beyin sıvısı da olabilir. Özel bir membran sayesin beynimizin etrafını çevreleyen bu sıvı, şeffaf bir şekilde küçük miktarlarla burnumuzdan akıyor olabilir.

10. İnsan vücudu dünyadaki en korunaklı yapı
Siz bu cümleyi okuyuncaya kadar vücudunuzda 22 milyon hücrenin öldüğünü biliyor muydunuz? Önümüzdeki 30 saniye içinde ise vücudunuz 72 milyon yeni kırmızı kan hücresi üretecek ve 174 milyon eski deri hücresinden kurtulacak. İnsan vücudu bu ve buna benzer gibi binlerce mucizevi özelliğe daha sahip.

Etiketler:   mucize


0 Yorum

Yorum Yaz