InSight Mars’tan ilk net fotoğrafı gönderdi

InSight Mars yüzeyine olan, yaklaşık 6 ay süren yolculuğunun ardından geçtiğimiz akşam, 7 dakika süren zorlu aşamaları geride bırakarak başarıyla inişini gerçekleştirdi.

InSight Mars’tan ilk net fotoğrafı gönderdi
27 Kas 2018 16:34:52

İlk fotoğrafı inişin ardından beraberinde götürdüğü yeni uyduları aracılıyla gezegenimize yollayan keşif aracı, ilk net fotoğrafı ise sabah saatlerinde gönderdi.

NASA’nın yeni keşif aracı, geçtiğimiz akşam TSİ 23:00 sularında kızıl gezegene ulaşmayı başarmıştı. 20.000 km/s hızdan 8 km/s hıza inen InSight, supersonik paraşüt ve itici roketlerin yardımını aldı.

7 dakika süren bu zorlu sürecin ardından gezegene başarıyla inişi gerçekleştiren keşif aracı, kısa bir süre sonrasında ise Mars yüzeyinden ilk fotoğrafı gönderdi. Elbette iniş iniş dolayısıyla pek net olmayan fotoğrafın ardından sabah saatlerinde ilk net fotoğrafta Dünya’ya ulaştı.

Kadrajda kızıl gezegenden çok InSight yer alsa da gezegenenin uçsuz bucaksız boşluğunu görebiliyoruz. InSight keşif aracının Mars’ın yüzeyinde bulunan Elysium Planttia’da iki yıl boyunca sabit bir şekilde araştırmalar yapması bekleniyor.

Etiketler:   mars


0 Yorum

Yorum Yaz