İptal Edilen Siirt Konferansı İçin Basın Açıklaması

Furkan Vakfı'na yapılan engellemeler dur durak bilmiyor. Furkan Vakfı, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katılacağı, Siirt ve Batman’da gerçekleştirmeyi planladıkları konferanslar Valilik kararı ile iptal edilmesi üzerine Siirt Dernek Binası önünde saat: 14.00’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

İptal Edilen Siirt Konferansı İçin Basın Açıklaması
26 Mar 2017 17:21:54

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın konferansları ve faaliyetleri 3 yıldır çeşitli yollarla engelleniyor. Siirt ve Batman da bu hafta sonu (Cumartesi ve Pazar) Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katılacağı ve Peygamber’in anlatılacağı konferanslar Ohal gerekçe gösterilerek yasaklandı. Ancak aynı Ohal sürecinde gayri İslami programlar, konserler, seçim çalışmaları ve mitinglerin yasaklanmadan devam etmektedir.

Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi 24.03.2017’de gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından Batman ve Siirt konferanslarının iptalinin duyurulması üzerine tüm konferanslarını iptal edenlere sert tepki gösterdi. “Hangi yüzle Almanya’ya Hollanda’ya demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar ben anlamıyorum. Bir de utanmadan Türkiye’de daha fazla fikir özgürlüğü olduğunu söylüyorlar. Bütün konferanslarımı iptal ediyorsunuz? Utanın!” Diyerek yaklaşık üç yıldır konferanslarının çeşitli yollarla engellenmesi ve iptal edilmesine yönelik tepkisini dile getirdi.

Bunun üzerine Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin Siirt'te gerçekleştirmeyi planladığı konferansının iptal edilmesinden dolayı Furkan Derneği Siirt Temsilciliği önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında konuşan Furkan Derneği Siirt İl Temsilcisi Kemal Özdemir konferansın haksız bir gerekçe ile iptal edildiğine değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Basın Açıklamasından Satır Başları;

Aslında sizlere Konferans açılışı selamla konuşmasını yapmam gerekirken bildiğiniz üzere Uğur Düğün Salonunda yapmayı planladığımız konferansımız haksız bir gerekçe ile iptal edildi. Yetkili makamların istedikleri evrakları eksiksiz bir şekilde teslim ettiğimiz halde Uğur Düğün Salonunda saat 13.30 gerçekleştireceğimiz, konuşmacı olarak da Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin katılacağı ‘Hz. Peygamber ve Hudeybiye Zaferi’ konulu konferansımız Valilik Makamı tarafından yasaklanmış ve uygun görülmemiştir. Ohal gerekçe gösterilerek Peygamber’in anlatılacağı konferansın yasaklandığını ancak aynı Ohal sürecinde gayri İslami programlar, konserler, konferanslar, seçim çalışmaları ve mitinglerin yasaklanmadığını hatırlatmak isteriz.

Kıymetli Kardeşlerim Furkan Derneği kurulduğu günden beri halkımızın Kur’an ile bilinçlenmesi ve hayırlı bir Neslin yetişmesi amacıyla birçok ilde gerçekleştirdiği tüm hayırlı faaliyetler ve yüzlerce konferans ile halkımızın takdir ve beğenisini kazanmıştır. Ve hiç bir konferansımız da en ufak bir olumsuzluğun oluşmasına muhalefet vermemiştir. Gerçekleştirdiğimiz programlarımızın hiç birinde tek bir çiçek koparılmamış, tek bir sandalye ve ya cam kırılmamış, kimsenin burnu dahi kanamamıştır.

Aziz Kardeşlerim bu ülke 35 yıllık geçmişi ile kendisini İslam Davasına ve toplumun Kur’an ile ıslahına adayan Muhterem Hocamızdan ve Furkan Derneğinden hayırdan başka bir şey görmemiştir. Yapılan bu zulüm ve engellemeyi siz değerli halkımızın takdirine sunuyoruz.

Değerli Kardeşlerim bilmenizi isterim ki bu engelleme ve zulümler hakikatte Furkan Hareketine değil, İslami çalışmalara yapılmaktadır.

Zalimler bilmelidirler ki; Allah’ın dini için çalışanlara engel olanların hasmı Allah’tır.

Ve yine bilmenizi isterim ki; Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katılacağı konferansın iptal edilmesindeki gerçek ve tek neden ‘tüm beşeri ideoloji ve rejimleri reddedip yalnızca İslam Medeniyetini savunmamız, tevhidi anlamamız ve Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı' söylemimizdendir. Ayrıca idarecilerimizin dinimize, neslimize ve memleketimize zarar veren yanlış politikaları karşısında ne pahasına olursa olsun susmayıp, doğruları söylediğimiz için bizi susturmaya çalışıyorlar. Tenkitlerimizin de düşmanca değilde Allah için olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bizim hiç bir parti, grup ve ya örgütle de hiçbir ilişkimizin olmadığını yetkililer çok iyi bilmektedirler.

Bizleri spor salonlarında istemeyen güçler görüyoruz ki artık düğün salonlarında bile istemiyorlar. Görüyoruz ki hakkı duymaya hiç tahammülleri kalmamış. Ve anladık ki birileri bu ülke de İslamî cemaat lafını dahi duymak istemiyor. Her şeye rağmen biz yolumuza daha sağlam adımlarla devam edeceğiz inşaallah. Bizi meydanlar da istemeyenler bilsinler ki hakikat güneşi balçıkla sıvanamayacak kadar yüce bir gerçektir. Batılın ve zulmün karanlık zindanlarını aydınlatacak ve karanlıkta yaşamaya alışmış kitlelerin karanlık gözlerini delecek bir nur ile yeniden doğacaktır. Allah’ın yürümesini Murat ettiği bir hareket dünyalar birleşip ordular kursa da davasından dönmeyecektir. Baskı ve engellemelere karşısında bizleri kendilerine biat ettirmek isteyen güçler bilsinler ki bu yolda ölsekte yine de boyun eğmeyeceğiz. Bizi Allah’tan başkasının önünde eğilecek insanlar değiliz bunu buradan tüm dünyaya ilan ederiz.

Bize zulm edip hareketimize engel olmak isteyenler bilsinler ki artık bu mızrak çuvala sığmıyor ve kısmak istediğiniz bu ses Allah’ın lütfu ile dünyanın bir tarafında yankılanan büyük bir haykırışa dönüşüyor. Yardımcımız Allah’tır. Ve zafer mutlaktır.

Kıymetli Kardeşlerim Furkan Hareketine yapılan bu haksız engellemeyi hepinizin huzurunda şiddetle kınıyor ve tüm engellemelere rağmen programlarımıza ara vermeden devam edeceğimizi tüm halkımıza duyurmak isteriz. 



0 Yorum

Yorum Yaz