Irak: Bu programda yoktu, açıklama bekliyoruz

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Başbakan Binali Yıldırım'ın heyetindeki bakanların Başika Kampı'nı ziyaret etmesinin programda olmadığını açıkladı ve Türkiye'den açıklama beklediklerini söyledi.

Irak: Bu programda yoktu, açıklama bekliyoruz
11 Oca 2017 15:02:51

Başbakan Yıldırım'ın Bağdat ve Erbil ziyaretlerinin ardından bugün Ankara'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükelçi Alevi, Türkiye ile Irak arasında gerilim yaratan Başika Kampı'na ilişkin konuştu.

Yıldırım'la birlikte Irak'a giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Başika Kampı'nda görevli Türkiye askerleri ile bir araya gelmesinin programda olmadığını söyleyen Alevi, 'Türk tarafından bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz' dedi.

Alevi, Başika'daki Türkiye askerinin Musul operasyonunun ardından bölgeden çekilmesi konusunda uzlaşıldığını açıkladı. Musul operasyonunun üç ay içinde sonlanacağını da belirten Alevi, 'Başika çözülürse diğer işbirlikleri de görüşülür. Türkiye'nin Irak topraklarında operasyon yapmasını beklemiyoruz' ifadelerini kullandı. 

PKK'nın Sincar'daki varlığına ilişkin açıklamaları da değerlendiren Alevi, 'Terör örgütlerinin komşu ülkeleri tehdit etmesine izin vermeyeceğiz, PKK dahil yabancı gruplara izin yok' ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz