İran'da peş peşe 20 deprem! Onlarca yaralı var

İran-Irak sınırında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki sarsıntı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dört ülkede birden hissedildi. İran'ın güneyinden geçen fay hattı geceden bu yana hareketli, 5.4 ve 4.6 büyüklüğünde depremler de kaydedildi.

İran'da peş peşe 20 deprem! Onlarca yaralı var
22 Tem 2018 17:09:57

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, merkez üssü Ruyder ilçesi olan depremin yerel saatle 09.37'de, yerin 8 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Irak sınıırına yakın noktada gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. 

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), yerel saatle 14.37'deki sarsıntının yerin 5.7 kilometre altında gerçekleştiğini bildiriyor.

USGS'nin sarsıntı haritası, depremin Irak ve İran'ın yanı sıra Suriye'nin doğusu ve Türkiye'den de Hakkari çevresinde hissedildiğini gösteriyor.

Barzanilerin yayın organı Rudaw, merkez üssü İran'ın Kirmanşah kenti olan sarsıntının Irak'ın başkenti Bağdat ile Erbil, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde de hissedildiğini aktarıyor.

İran'da bu sabah 09.07 ve 09.04 saatlerinde iki ayrı deprem daha oldu. 5.4 ve 4.6 büyüklüğündeki sarsıntılar, ülkeyi boydan boya kat eden fay hattı üzerinde yaşandı.

Umman Körfezi'ni geçtikten sonra karaya çıkan söz konusu büyük fay hattı, İran'ın güneyinden geçerek Türkiye topraklarına kadar uzanıyor.

500'DEN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İran'ın güneyini boydan boya kat eden fay hattı, Türkiye topraklarına kadar ulaşıyor. İran-Irak sınırında geçen yıl meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde, 500'den fazla insan hayatını kaybetmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz