İran'da terör saldırısı: 11 ölü, 30 yaralı

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri geçit törenine silahlı saldırı düzenlendi, saldırıyı Al Ahvaziye örgütü üstlendi.

İran'da terör saldırısı: 11 ölü, 30 yaralı
22 Eyl 2018 09:41:16

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde gerçekleştirilen askeri geçit törenine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı Al Ahvaziye örgütü üstlendi. İranlı yetkililer saldırıda 11 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını açıkladı

İran devlet televizyonu, geçit törenindeki askerlere ve locada oturan üst düzey askeri yetkililere silahlı bir grup tarafından ateş açıldığını duyurdu. Olayın yaşandığı Huzistan eyaleti Vali Yardımcısı Ali Hüseyin Hüseynzade, Al Ahvaziye örgütünün üstlendiği saldırı sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 30 kişinin de yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını duyurdu. Yaşamını yitirenlerden birinin gazeteci olduğu belirtildi.

DHA'nın aktardığı habere göre İran devlet televizyonu muhabiri, saldırının geçit töreninin başında meydana geldiğini ve saldırı sonrasında törenin dağıldığını söyledi. Haberde, saldırganların geçit töreninin arkasında yer alan bir parktan uzun namlulu silahlarla geçit törenini taradığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, saldırı sorası yaptığı açıklamada söz konusu örgütün Suudi Arabistan yönetimi tarafından desteklendiğini öne sürerek saldırının ülke genelinde düzenlenen geçit törenlerini etkilemek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Huzistan Eyalet Valisi Gulamrıza Şariati, dört kişi olan saldırganlardan ikisin öldürüldüğünü, biri yaralı olmak üzere iki saldırganın sağ olarak yakalandığı bilgisini verdi. Vali Şariati, saldırganların askeri üniforma giyerek yetkililerin bulunduğu alanının arkasından ateş açtığını, olayda sivil halktan da yaralı olanların olduğunu söyledi.

İran'da 1980'de başlayan Irak-İran savaşının yıldönümü nedeniyle bugün ülkenin birçok kentinde askeri geçit törenleri yapılıyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz