İŞGAL Rejimi GAZZE’de Duvar İnşasını Hızlandırdı

Siyonistlere ait haber kaynakları işgal yönetiminin Gazze etrafına ördüğü duvar işini hızlandırdığını dile getirdiler. Duvarın yaklaşık yüzde yirmi beşlik kısmının da tamamlanıp güçlendirildiği iddia edildi.

İŞGAL Rejimi GAZZE’de Duvar İnşasını Hızlandırdı
20 Haz 2018 11:47:55

İşgal yönetimi Gazze etrafına karadan ve yerin altından sızmaları önlemek amacıyla önemli bir kısmı yerin altında olan bir duvar örüyor. Duvarın yerin altında kalan kısmıyla da tüneller yoluyla Gazze’den 1948’de işgal edilmiş bölgeye geçilmesini engellemeyi amaçlıyor.

Siyonistlere ait İbranice Walla sitesi son dönemde bazı şirketlerin devreye girmesiyle tel örgü örülmesi işlemlerinin de bayağı ilerletildiğini vurguladı. 65 km olarak planlanan duvarın 14 km’lik kısmının tamamlandığı ifade edildi.


Sitenin haberine göre duvar ve tel örgü örülmesi işleminde Alman, Fransız ve daha başka ülkelere ait şirketlerle çalışma yapılıyor ve son dönemde de işler bayağı hızlandırıldı. Haberde duvar ve tel örgünün tamamlanması durumunda bombalama eylemi gerçekleştirilmediği sürece aşılması mümkün olmayacağı iddia edildi.

İşgal ordusunun Gazze tarafından gelen tünellerden kaynaklanan tehlikenin önlendiğini ilan etmek için 2019’un sonuna kadar derin duvarı tamamlamayı hedeflediği dile getirildi.



0 Yorum

Yorum Yaz