İşgalciler son bir haftada 200 Filistinliyi gözaltına aldı.

Resmi rakamlara göre, işgal güçleri bir hafta içinde işgal altındaki Batı Yaka'da ve Kudüs'te yaklaşık 200 kişiyi gözaltına aldı.

İşgalciler son bir haftada 200 Filistinliyi gözaltına aldı.
24 Tem 2017 09:29:03

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Araştırma ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Feravine, işgal güçlerinin son günlerde gözaltı operasyonlarını yoğunlaştırdığını söyledi.

Feravine, işgal güçlerinin çocukları, kadınları ve genç kızları, milletvekillerini ve siyasi liderleri gözaltına aldığını bildirdi.

 23 Temmuz Pazar günü yayınladığı bildiride işgal güçlerinin gözaltılarını "gelişigüzel" olarak nitelendiren Feravine, işgalcilerin geçmişten ders almadıklarını ve Filistinlilerin iradelerini kırmak için boşuna çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Feravine, 1967'den bu yana devam eden gözaltı furyalarının, ağır ihlallerin ve büyük cinayetlerin Filistinlilerin azmini kıramadığını dile getirdi.

Keyfi gözaltıların Filistinlilerin intifadasını durduramayacağına dikkat çeken Feravine, uluslararası topluma seslenerek israil'in ihlallerine ve cinayetlerine son vermek için acilen müdahalede bulunmasını istedi.

Kudüs kentinde ve Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde son günlerde gerginlik ve çatışmalar yaşanırken işgal güçleri bu sabah erken saatlerde  Batı Yaka ve Kudüs'te düzenlediği baskınlar sırasında 25 Filistinliyi gözaltına aldı.



0 Yorum

Yorum Yaz