• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • İslam Dünyaya Hükmetmek İçin Gönderildi, İşte O Yüzden Laik Olamayız Sayın Cumhurbaşkanı!

İslam Dünyaya Hükmetmek İçin Gönderildi, İşte O Yüzden Laik Olamayız Sayın Cumhurbaşkanı!

Alparslan Kuytul Hocaefendi Diyarbakır konferansının haklı bir gerekçe gösterilmeksizin valilik kararı ile iptal edilmesi üzerine Diyarbakır dernek binasında talebeleri ve sevenlerine yönelik gerçekleştirdiği sohbetin akabinde kendisine gelen gündem ile ilgili soruları cevaplandırdı.

İslam Dünyaya Hükmetmek İçin Gönderildi, İşte O Yüzden Laik Olamayız Sayın Cumhurbaşkanı!
01 Mar 2017 20:15:42

Alparslan Kuytul  Hocaefendi Diyarbakır konferansının haklı bir gerekçe gösterilmeksizin valilik kararı ile iptal edilmesi üzerine Diyarbakır dernek binasında talebeleri ve sevenlerine yönelik gerçekleştirdiği sohbetin akabinde kendisine gelen gündem ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisine yöneltilen “Erdoğan’ın hilafet diye bir derdimiz yok. Laikliği kabullenmede İslam dünyası neden bu kadar geç kaldı anlamıyorum demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” soru üzerine Erdoğan’ın daha önce de Mısır ve Tunus’ta da laikliği tavsiye ettiğini hatırlattı. 

 İSLAM ÂLEMİ NEDEN LAİKLİĞİ KABUL EDEMEZ? 

Hocaefendi,  Cumhurbaşkanının neden İslam aleminin laikliği kabul etmediğini anlamıyorsa ben anlatayım diyerek;  “Cumhurbaşkanı Laikliği kabullenmede İslam dünyası neden bu kadar geç kaldı anlamıyorum diyorsa Kur’an’ı okusun anlar. Çünkü laikliği İslam kabul etmiyor. Çünkü İslam Hristiyanlık değil. Hristiyanlığın şeriatı yok.  Devlete de karışmaz. Hristiyanlık kilise de. Kilise dışına hükmetmez. Çünkü Pavlos Hristiyanlığı bozdu. İncil’in ahkâmından muafsınız dedi. Ahlaki bir takım öğütlerden ibaret bir din haine getirdi. Hayatın dışında olan bir din. Hâlbuki İslam’ın hükümleri var.” dedi.

İSLAM DÜNYAYA HÜKMETMEK İÇİN GÖNDERİLDİ

İslam aleminin laikliği neden kabul etmeyeceğini anlatan Hocaefendi konuşmasının devamında İslam’ın hükmetmediği bir mesele olmadığını ve Allah’ın insanlardan daha yetkili olduğuna değindi;

İslam hükmetmek için gönderildi. Laiklik ise İslam’ın hükmetmesine razı olmaz. Laiklik diyor ki; din devlete karışamaz. Kur’an diyor ki; karışırım. Allah yetkili midir değil midir?  Dünya Allah’ın mıdır değil midir? Nasıl Allah karışamaz.  Din Allah’ın dini. İnsanlar karışacak Allah karışmayacak bu mantıklı mı? İnsanlar mı daha iyi bilir Allah mı? İslam dünyası neden bu kadar geç kaldı anlamıyorum dediyse şayet Kur’an’a baskın anlar. Kur’an da hükümler var.  Bu hükümlere mi uyacağız insanların kafasından çıkan hükümlere mi?  Kur’an buyuruyor ki; muhakkak ki bu kitabı sana hak hükümlerle indirdik. Allah’ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmedesin diye. Bu kitap niye indirilmiş yani? Hükmetmek için. Bu kitap hükmedilmeyi kabul etmez. Bu kitap hükmetmek ister. Çünkü Allah Hâkim’dir, hükmedendir. Allah’ın esmasından biri bu değil mi? El-Hâkim hükmeden. Hem de hikmetle hükmeden. İşte o yüzden İslam âlemi kabul edemez. Batı âlemi kabul eder. İslam’ın kanun koymadığı mesele yok.

 İşte o yüzden laik olamayız Sayın Cumhurbaşkanı!

İNSANLAR ALLAH'TAN DAHA MI YETKİLİ?

Laiklik din devlete karışmaz demektedir. İnsanlar karışacakmış Allah karışmayacakmış! İnsanlar Allah'tan daha mı yetkili? Allah'tan daha mı ilim sahibi?

Konuşmasının sonunda “Laikliği savunanlar söylesinler!” Diyen Hocaefendi “Allah'tan daha iyi bildiklerini söylüyorlarsa buyursunlar söylesinler. Allah'tan daha fazla hak sahibiyiz diyorlarsa söylesinler. Allah'ın kitabında hatalar var diyorlarsa söylesinler. Gerçek yüzlerini ortaya koysunlar. Söylesinler de ne olduklarını insanlar görsünler.” Diyerek laikliği savunanlara tepki gösterdi. Ve İslam âleminin asla laikleşemeyeceğini bunu başaramayacaklarını söyleyen Hocaefendi “Kur’an buna müsaade etmeyecek, Allah buna müsaade etmeyecek. Kur’an’da bu hükümler var olduğu müddetçe laikliği kabul etmeyecek.” Dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz