İslam'a Baskı Dünya Çapında Artıyor

Dünyanın çapında İslami hareketlere ve Müslümanlara yapılan baskı, etkisini artırarak devam ediyor.

İslam'a Baskı Dünya Çapında Artıyor
16 Şub 2017 10:54:07

Dünya çapında Müslümanlara ve İslami hareketlere yapılan baskı ve zulüm etkisini artırarak devam ediyor. İşte bazı örnekler:

Çin, Doğu Türkistan'da Kur'an Kursunu Bastı

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Sekreteri Çin Çinggu’nun Doğu Türkistan’daki acımasız ve vahşet derecesindeki Çin faşizmi içerikli uygulamalarına bir yenisini daha eklediği, Gulca’da bir Kur’an kursuna baskın düzenleyerek 300 kişiyi tutukladığı açıklandı.

Fransa Cami Kapattı  

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa'da 2015 yılından bu yana terörle mücadele hususunda alınan tedbirlere ilişkin, Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında ülkede 20'den fazla caminin radikalleşme nedeniyle kapatıldığını ve başka ibadet yerleri hakkında da soruşturmalar yürütüldüğünü duyurdu. Ayrıca Cazeneuve, "2015 yılının başından bugüne terör hareketleriyle ilişkili 80 yabancı kökenli kişi hakkında sınır dışı kararı verildi. Bunların çoğunluğunu nefret söylemi kullanan din görevlileri oluşturuyor" dedi. Cazeneuve, radikal eğilimleri tespit edilen ve güvenlik riski oluşturan 201 yabancı hakkında da Fransa'ya giriş yasağı getirildiğini dile getirerek, Ortadoğu'da bulunan terör gruplarına katılmak istediğinden şüphelenilen 430 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı uygulandığını söyledi. "Terör" propagandası yapan internet siteleri hakkında da tedbirler alındığını ifade eden Cazeneuve, Fransa'da radikal gruplarla ilgili 54 internet sitesine ve 319 e-posta adresine erişimin engellendiğini duyurdu.

AB’den Skandal Yasa! İstedikleri Zaman Cami Kapatabilecekler

Demokrasi havarisi AB'nin çıkardığı anti terör yasasının hedefinde de Müslümanlar var. Çıkarılan kanuna göre camiler kolaylıkla kapatılabilecek, Müslümanlar en ufak şüphede dahi sınır dışı edilebilecek. 2015’te Fransa’daki Çarli Hebdo ve Paris saldırıları, 2016’da Brüksel ve Nice saldırıları, geçen Aralık ayındaki Berlin saldırısı gibi terör eylemleri AB’nin anti terör yasasında Müslümanlara yönelik çok sert uygulamaları beraberinde getirdi.

AB’nin terör yasasında Müslümanlara ait derneklerin de anında kapatılmasını sağlayan madde var. Bu madde sayesinde 15 Kasım 2016’da Alman polisi 10 eyalette Müslümanlara ait 200 adrese baskın yaptı. Yasa şüpheli görülen her Müslümanın sınır dışı edilmesine de olanak veriyor. Pasaportu olmayan ve bu nedenle ülkesine iade edilemeyen sığınmacılar ise yeni getirilen düzenlemeyle bulundukları AB ülkesinde pasaport temin edilip, sınır dışı edilene kadar, gözaltına alınıp hapsedilebiliyor.

Burada İslam'a Dair Her Şey Yasak!

Macaristan’da Asotthalom isimli kasaba, kapılarını Müslümanlara tamamen kapattı. Müslüman kıyafetleri giymek, ezan okumak, cami yapmak yasaklandı. Aldıkları kararı "İslam kültürüne karşı savaş" olarak tanımlayan Asotthalom Belediye Başkanı Laszlo Toroczkai, "Kapılarımız sadece Batı Avrupa'dan gelenlere açık. Bu kişiler tıpkı bizim gibi İslam kültürünün yayılmasından rahatsız olan kişiler olacak. Bizim başlattığımız bu uygulamanın Avrupa'daki diğer kentlere de örnek olacağını ve başka yerlere de yayılacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de de Kur'an Öğretimi Yasakmış! 1940'ları Yaşıyoruz!

1949 yılında çıkartılan kanun hala devrede olup ona göre Türkiye’de de “Kur'an öğretimi ” yasakmış! CHP'nin tek parti zulmünün kınadığı, 40'lı yılların, camiler ahıra çevrildi o zamanların atlatıldığı sanıldığı 2017’de hala aynı kanunla hükmedilebildiği ortaya çıktı. Diyanet camiasından olanlar bile kimseye camii dışında Kur’an Hizmeti veremeyecek! O konuna göre evlerinde tanıdıklarına Kur’an öğretenler izin almadıkları için suçlu sayılıyor..

Mısır'da 127 Kişiye Hapis Cezası

Mısır'da, yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri darbe karşıtı 127 kişi, “Şiddet olaylarına karıştıkları” gerekçesiyle yargılandıkları davada 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezaları aldı. Sanıklara ayrıca 20'şer bin cüneyh para cezası verildiği belirtildi. Ayrıca İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii’nin de aralarında bulunduğu 52 sivil hakkında 10 ila 25 yıl hapis cezaları verildi. Mahkeme, sanıkları 14 Ağustos 2014'te, “Karakola baskın düzenlemek ve buradaki şüphelileri Kuzey Sina'ya kaçırmakla” suçladı. 

Müslüman Kardeşler'e Baskı ve Zulüm Devam Ediyor

İhvan Liderlerini Savunma Heyeti Üyesi Avukat Abdulmunim Abdulmaksud, yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin başkent Kahire'nin doğusundaki Nasr kentinde Hayrat Şatır'ın ailesinin evine baskın düzenlediğini söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz