İslam'ın Hükümleri Güncellenebilir mi?

Alparslan Kuytul Hocaefendi 16 Ocak 2015 tarihinde kendisine sorulan "Bazı ilahiyat profesörleri Kur'an'ın hükümlerinin değişebileceğini söylüyorlar. Bunlar doğru mudur?" sorusuna verdiği cevapta; İslam'ın güncellenemez olduğunu vurgulayarak, 'Kur-an'ın hükümleri güncellenebilir' diyenleri tevbeye davet etmişti.

İslam'ın Hükümleri Güncellenebilir mi?
09 Mar 2018 11:40:46

Erdoğan'ın, "Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar" sözleri tartışma konusu olurken, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki aldı. 

Alparslan Kuytul Hocaefendi 16 Ocak 2015 tarihinde kendisine yöneltilen bir soru üzerine; Kur-an'ın hükümleri güncellenebilir diyenleri tevbeye davet etmiş ve bu sözü ileri derecede tehlikeli bir laf olarak değerlendirmişti. 

Hocaefendi'nin açıklamasının bir kısmı şu şekilde;

Bu, zamanla bütün Kur-an’ı değiştirmeye götürür. Bunların dediği gerçekleşse din diye bir şey kalmaz. Eğer iyi niyetli düşünüp İslam’ı çağa uyduramadığımız için ümmetimiz çöktü diyerek bunları söylüyorlarsa, ümmetin çöküşünün sebebi bu değil. Bu ümmet; bu şeriat ve bu Kur-an’a bağlı kalarak, değiştirmeden dünya devleti olmuş. Cesaretleri varsa çağı değiştirsinler, İslam’ı değiştirmeye kalkmasınlar. Çağı, sistemleri, nizamları değiştirmeyi göze alamayanlar, İslam’ı çağa, nizamlara, beşeri ideolojilere ve beşeri düzenlere uydurmaya çalışıyorlar. İslam çağları, insanları değiştirmek için geldi. İslam insanlara uymaz, insanları kendine uydurur. Bu hükümlerin belli bir zaman için olduğunu kim dedi sana? Kur-an hükmün ancak Allah’a ait olduğunu söylüyor.

İşte 'Kur'an'ın hükümleri güncellenebilir mi?' sorusunun cevabı;

 



0 Yorum

Yorum Yaz