İsrail İşgalini Genişletiyor

Tüm uluslararası hukuk ve insan haklarını ihlal eden İsrail, işgalini genişleterek yasa dışı yerleşim yerlerine ödenek ayırıyor. İşgalci İsrail hükümeti, Batı Şeria'daki "Yahudi yasa dışı işgal birimlerine 11 milyon dolar ödenmesini" onayladı.

İsrail İşgalini Genişletiyor
27 Ara 2017 20:42:20

İsrail, tüm uluslararası hukuk ve insan haklarını ihlal ederek işgalini genişleterek yasa dışı yerleşim yerlerine ödenek ayırıyor.

İsrail hükümetinin, "Batı Şeria'daki Yahudi yasa dışı işgal birimlerine 11 milyon dolar ödenmesini" onayladığı bildirildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, bu karar İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, dün bir araya geldiği ve kendisinden Yahudi yerleşim birimlerine öncelik verilmesi talebinde bulunan radikal hahamlarla görüşmesinin ardından alındı.

Netanyahu'nun hahamlarla hakkında açılan yolsuzluk soruşturması konusunda desteklerini istemek için toplandığı belirtildi.İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise Netahyahu'nun hahamlarla görüşmesinin bu kararla bir ilgisi olmadığı ileri sürüldü.

Toplantıda böyle bir konunun görüşülmediği ve her yıl sonunda bu kararın onaylanarak, oylamaya sunulduğu belirtilen açıklamada, kararın geçen ay formüle edildiği ve bugün onaylandığı aktarıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz