İsrail'in Gazze'ye saldırısında 2 Filistinli şehit oldu

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2 Filistinli'nin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırısında 2 Filistinli şehit oldu
18 Şub 2018 14:26:51

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist rejim savaş uçakları ve topçu birliklerinin düzenlediği saldırılar nedeniyle Refah kentine bağlı Selam semtinden Salim Sabah (17) ile Abdullah Ebu Şeyha'nın (17) hayatını kaybettiği, naaşlarının hastaneye getirildiği belirtildi.

Filistinli görgü tanıklarına göre 2 Filistinli sınır yakınlarında açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

İşgal ordusu askerlerinin bir grup Filistinli'nin sınırdaki tel örgülere 'şüpheli şekilde yaklaşması üzerine uyarı ateşi açıldığını' duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları sabah saatlerinde Gazze'ye bir saldırı daha düzenlemiş, böylece dün geceden bu yana gerçekleştirilen hava saldırılarının sayısı 7'ye yükselmişti.

Kudra, daha önce Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen saldırılarda 2 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.

İŞGAL ORDUSU: 18 HEDEF VURULDU

İşgal ordusundan yapılan açıklamada da "İsrail ordusu, Gazze'de 6 terör hedefini vurdu. Bunlar arasında Zeytun Mahallesi'nden işgal topraklarına doğru inşa edilen bir tünel, Han Yunus'ta bir silah üretim fabrikası ve askeri bir üs bulunuyor. İsrail'e saldırılarından dolayı Hamas'ı sorumlu tutuyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

AFP'nin aktardığına göre İsrail ordusu Hamas'a ait toplam 18 hedefi vurdu.

İsrail ordusundan, Gazze'nin güneyinde İsrail'e ait devriye görevi yürüten askeri aracın geçişi sırasında bombanın infilak etmesi sonucu 4 askerin yaralandığı bildirilmişti.

Bu olay üzerine işgal ordusunun Gazze'nin Han Yunus kentinde direniş gruplarına ait askeri bir gözetleme noktasına top atışıyla saldırı düzenlediği kaydedilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz