İşsizlik Maaşında Şartlar Esniyor

Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı ''100 Günlük İcraat Programı''ndaki önemli başlıklardan biri de işsizlik ödeneğine ilişkindi. Şartlar esneyecek. Mevcut durumda son 120 gün devamsızlık yapanlara bu ödenek verilmiyor. Ama artık bu şart kalkacak.

İşsizlik Maaşında Şartlar Esniyor
08 Ağu 2018 11:33:48

İş sözleşmesinin devamına bakılacak

İşsizlik maaşında başvuru şartları esniyor. Sinyali Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük eylem planında vermişti. Mevcut durumda 120 gün devamsızlık yapanlara işsizlik maaşı verilmiyor. Sözü edilen esneklik bu noktada devreye giriyor. Şartlar arasından bu kalkacak. Yani sürekli çalışma kriteri yerine iş sözleşmesinin devam edip etmediğine bakılacak. SGK'ya eksik gün bildirilenler işsizlik ödeneği alabilecek.

İşsizlik maaşı hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıldaki sigorta prime göre şekilleniyor. Örneğin 600 gün sigortalı çalışan ve işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün ödenek veriliyor. 
900 gün de bu süre 240 gün. 1080 gün için ise 300 gün olarak değişiyor.

Yeni düzenleme ile 12 bin 500 kişinin daha işsizlik ödeneği alabileceği öngörülüyor. Mevcut durumda, son 120 günü kesintisiz olmak üzere son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortasına prim ödeyen işsizler ödenek alabiliyor. Buradaki kesintisiz koşulu kaldırılacak. Uzun vadede ödenek miktarı konusunda uzun vadeli işsizler, eğitim, yaş kriterlerine göre düzenleme yapılması öngörülüyor.



0 Yorum

Yorum Yaz